Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yarış organizasyonu

Umut Girit

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
1,963
Yaş
35
Bunu bir fikir olarak sunuyorum iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum.

Ben klasik otomobil kulübüne üyeyim ve bu kulüp yarış organizasyonları yapıyor.
Amaç hiçbir şekilde hız değil ve tehlikeli herhangi bir durum söz konusu da olmayacak.
Araçlara üretim tarihi olarak en yaşlıdan en gence doğru sayılar verilecek ve bu sıra hiçbir şekilde değişmeyecek. (Aksilikler hariç)
Bir güzergah belirlenecek (örn: Erya > Şile > Polenezköy) bu güzergahın kitapçığı çıkartılacak (örn: hangi sapaktan ya da benzinciden dönülecek, o sapağa kaç km var... gerekirse bir örneğini Adminlere gösteririm)

Asıl Amaç: Güzergah üzerinde belli bir bölgelerde SHT (Sabit Hız Testleri) olacak. SHT'de araçlar durağan halde start alacak. SHT nin kağıtları ilk SHT girişinde verilecek. Amaç o SHT parkurunda size verilen kağıtların üzerindeki hızı SHT bitimine kadar tutturabilmek. Sürücüler SHT nerde bitecek bilmeyecek. (örn: Erya, Şile yolu üzerinde 3 ya da 2 tane SHT olacak: tahmini SHT parkurunun uzunluğu 1 ila 3 km arasında değişecek ve hızlar çok yüksek olmayacak; araçlarımız klasik olmadığından hızlarımızı ortalama 25 40 yerine 50 60 olabilir yada isteğe göre farklı hızlar belirlenebilir.)

Bu yarış için araçlarda bir tane Co-pilot olacak. (İsteğe göre araçlara kişiler gelebilir ama en az araçta 2 kişi olmak zorunda) Bu organizasyonun olabilmesi için bir katılım ücreti belirlenecek. (Örn: Pilot + Co-pilot 50tl veya 100tl, ekstra kişi geldiğinde kişi başı 25 tl gibi). Ücretler kupalara, yarışma bitimindeki yemeğe, ve organizasyon için verilenlere göre harcanacak. Benzin harcaması ve ücretleri katılımcıya aittir. Eğer olursa organizasyon 2 ay gibi bir süre önce haber verilecek, son güne kadar katılım için kayıtlar olacak. Katılanların çıkma şansı olmayacak.

Bu yarışma sayesinde hem güzel bir organizasyon gerçekleştirmiş hem de çevredeki doğal güzellikler içerisinde olacağız hem de SCW nin reklamı olacak (Gerekirse dergilerde).
 
bu nasıl bir yarış olucak ben anlamadım zaten kanka :D hız yok adrenalın yok parkur yok pist yok :D ama düşüncen güzel hoşuma gitti :eek:key:
 
guzel dusunce olmus umut,anladıgım kadarıyla dogru adresı bulan kazanıyor tarzı bsey olcak bu ?
 
guzel dusunce olmus umut,anladıgım kadarıyla dogru adresı bulan kazanıyor tarzı bsey olcak bu ?

Tam olarak öyle değil aslında herkesin elinde hardcopy bir navigasyon olacak bu önceden yarışmayı kuran kişilerce yolda gidip belirlenecek. Asıl amaç SHT leri tam zamanında bitirmek, sıfırdan SHT ye girildiği için aracın hızını ayarlamak zor oluyor. Bunu en iyi şekilde ayarlayan zaten hesaplanan o süre içersinde bitirmiş oluyor. SHT bitişini bilmedikleri için de süre hesaplaması yapamıyor yarışmacılar.
 
Bu yarışlara katılanların otomobilinde, oldukça gelişkin hız göstergeleri oluyor. Gps bağlantılı, log tutan vb. Heyecan yarışırken değil, otoparkta sohbet ederken gerçekleşiyor, 35 yaşındaki bir mekanik yumağın, sıfır gibi çalışmasının nasıl sağlandığını incelerken.
 
İlginç ve değişik bir düşünce umut,uygulaması üzerinde konuşmak lazım..
 
Bu yarışlara katılanların otomobilinde, oldukça gelişkin hız göstergeleri oluyor. Gps bağlantılı, log tutan vb. Heyecan yarışırken değil, otoparkta sohbet ederken gerçekleşiyor, 35 yaşındaki bir mekanik yumağın, sıfır gibi çalışmasının nasıl sağlandığını incelerken.

Bizim klasik otomobil yarışlarımızda gelişkin hız göstergesi ve gps bağlantıları olmuyor Can arkadaşa söylediğim gibi hardcopy gpsler oluyor herşeyi defterden copilot okuyor ve sht lerde hesaplar yapıyor. Aslında yarışmanın ve çevreyi görmenin çok güzel heyecanları oluyor. :D Ama hiçbir araç sıfır gibi çalışmıyor hele hız göstergelerinin kaçta olduğunu bile anlamıyosunuz bi 30u bi 10 u gösteriyo saniyede 3 4 kere değişerek :D su kaynatanlar oluyor, yolda kalanlar lastiği patlayanlar :D
 
Geri
Üst Alt