oncelıkle hayırlı olsun gule gule kullan. ben de yeni aldım aracımı 1.4 fr dedıgın gıbı yalıtım problemi var bende cok arastırdım ayriyetten cöllü arkadasın dedıgı gıbı forumda da bulabılırsın ayrıntılı bılgi ama cok ugrasmana gerek yok ben ogrendıgım kadarıyla paylasayım servıslede gorustum bu konuyu yapılacak cok seyın olmadıgını soyledıler . hani her guzelın bı kusuru olur derler ya gercektende arabamı cok sevıyorum ama tek kusuru bu şimdilik katlanmak zorundayız gibime geliyor 🙂 ayrıca yok ılla ben ugrasacam dıyorsan camurluk altına ve bagaja yalıtım yaptıranlar var ama şimdiye kadar ıyı bı yorum yapanı gormedım genelde cok farketmedigini soyluyo yapanlar. malıyetı ise 500 ila 750 arası deniliyor. ben şimdilik boyle kalması taraftarıyım. ama sız yaptırır ve memnun kalırsanız . paylasın mutlaka. 🙂 o zaman bende tekrar bı dusunurum belki 🙂
Cordoba vardı bende, onun bagaj bölümüne kendim yapmıştım, hissedilir derecede farketmişti.
Bagaj tabanını bitüself ile kaplayıp arka lastiklerin üstüne denk gelen bölümün üzerine ses yalıtım süngeri yerleştirmiştim.
Bu malzemeler çok pahalı da değil, herhangi bir yapı marketten alıp kendin uygulayabilirsin.
Leon larda bence o kadar büyük bir yalıtım sorunu yok. Sorun lastiklerde. Üzerinde gelen Bridgestone Turanza lastikler hem sert, hem çok ses yapıyor.
13 senedir araba kullanıyorum, bu üçüncü arabam, 6-7 set kar veya normal olmak üzere çeşitli marka lastik eskittim, bu kadar kötüsünü gerçekten görmedim.
Şu an Petlas Snowmaster kar lastikleri var aracımın üzerinde, bunlara geçtiğim anda konfor arttı ve yol sesi büyük oranda azaldı. Düşünün yani kar lastiği
taktım yol sesi azaldı, üzerindekiler o kadar kötüymüş ki! Michelin taksam araba sessiz sedasız yağ gibi akacak belli.