hed-pe
Kayıtlı Üye
Merhaba uşaktan yazıyorum. 2011 dizel otomatik 1.6 leon sahibiyim. Aracımda 18'' jant var. 120bin km de ve birkaç gün önce triger setini değiştirdim ancak bu işlemden sonra önceden olmayan bir gaz ayarı problemi yaşıyorum. Biraz açmam gerekirse düşük rölantide gaza basıp bırakınca araç öne doğru bi bırakıyor kendini. Hani düz vites araçta debriyaj ayarını tam yapamazsınız da araç bi boşa düşermiş gibi olur ya annem öyle. Acaba bu triger seti ayarı gibi bişey mi var yoksa farklı bir ayar mı yapılacak. Gaza basıp bıraktığımda araç ufak bir sarsma yapıyor yani.
Başka bir problemim de yakıt. Şuan yol bilgisayarında ortalama yakıt bölümünde 1 ve 2 diye bölümler var birinde 10.5 diğerinde 11.7 gibi bişey yazıyor. Anlık yakıt tüketimine girdiğimde iş daha da garip gaza yüklendiğimde 22-30 arası değişen değerler görüyorum. Sadece geniş lastik ve jant değişimi bu kadar etkiler mi yakıtı.
Biraz uzun oldu ama yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Başka bir problemim de yakıt. Şuan yol bilgisayarında ortalama yakıt bölümünde 1 ve 2 diye bölümler var birinde 10.5 diğerinde 11.7 gibi bişey yazıyor. Anlık yakıt tüketimine girdiğimde iş daha da garip gaza yüklendiğimde 22-30 arası değişen değerler görüyorum. Sadece geniş lastik ve jant değişimi bu kadar etkiler mi yakıtı.
Biraz uzun oldu ama yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.