Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yaşam boyu tek plaka Uygulaması...

zafa38

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
2,189
Yaş
34
Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında ''tek plaka'' uygulamasına geçmeye hazırlanıyor

Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor. Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME
İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı. Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.

İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA
Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak. Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.


04 Şubat 2010 Perşembe, 17:23 NoT: Alıntıdır (Haberturk)
 
Şuan üstünde olan plakaları ölene kadar vermeseler bari...
 
Bence güzel bir uygulama... Onu yapcaklarını sanmıyorum ama her aracın ustundeki plakalı kişiye zimmetliyecekler galiba... Şirket arabaları nasıl olucak acep?
 
inşallah bir an önce geçer bu uygulama hayata. çokta güzel ve mantıklı olur. Plakayı elimizde tutmak için saçma sapan naylon satılar yapmamıza gerek kalmaz.
 
Ozaman herkes şimdiden kapılmadan sevdiği plakayı alsın bence...
 
güzel olur..yardımlaşmaya bağışdan kurtuluruz..
 
Sıkıntı yok :D
32 Atilla Peynirci 154(32AP154) işimize gelir walla:D:D
Ama cok mantıklı bişi :)
 
iyi yönleri de var kötü yönleride. şimdi arabamız var tamam ama yarın birgün arabamız olmazsa bu plakaya ait vergilendirmede başımıza neler gelecek acaba.

çok yakında devlet gelip kardeşim sen devletimizin havasını soluyorsun toprağımıızı kirletiyorsun diye bir vergilendirme gelirse süpriz olmayacak paşa paşa bayılacaz...
 
suankı plaka olayı benımde ısımı gelır acıkcası ama sanmıyorum tc no ısım ıle ılgıl duzenleme yapılcaksa degıscek muhtemelen zor bence hadı hayırlısı
 
Köktenmi değişicekler acaba yoksa yarımyamalak bi işmi olucak cok merak ediyorum kişiye özel plaka vergiside çıkartırlar kesin cebimizdeki son kurusuda alırlar...
 
Geri
Üst Alt