Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yağmur sensörünün çalışma prensibi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ali

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
1,659
Yaş
38
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım..Merhabalar..İlk arabam olan 2004 Model Toledo Signo Plus aldım..Arabamı tanımaya çalışıyorum.Aldığım kişi benim arabamın plus'ın techno versiyonu olduğunu söyledi..

Birincisi signolar da kendi aralarında modellere mi ayrılıyor..Aydınlatırsanız çok sevinirim.

İkincisi araba ilanlarını incelerken pluslarda yağmur sensörü ve antipatinaj özelliğinden bahsediliyordu..Antipatinajı buldum.. Ama yağmur sensörü nasıl çalışıyor anlamadım..Silecekleri direksiyonun ordan normal arabalardaki gibi çalıştırıyorum zaten..Sensör ne işe yarıyor ve nasıl çalışıyor ? Fikri olan paylaşırsa sevinirim arkadaşlar..
 
çalışma prensibi derken 2 şekilde anlıyorum..

1. silecek kolunu auto modda tuttuğunuz sürece sensörün üzerine su geldikçe yoğunluğunu tespit edip ona göre silecek hızını ayarlar..
2. sistemi nasılsa soru..sensör ışık ve ışığın kırılma prensibine göre suyun daha doğrusu yağmurun yoğunluğunu algılar..camda herhangi bi su vs. yokken ışığı kırıcak bişi olmadığı için sistem çalışmaz..üstüne su geldiğinde yansıyan ışığın açısı kırıldığından sensör üstünde su olduğunu algılar ve silecekleri çalıştırır..o kırılmanın yoğunluğuna göre sileceklerin hızını ayarlar..
sensör ön camın neresindeyse orası hariç cam istediği kadar ıslansın sensörün üstünde su olmazsa için çalışmaz..bu nedenle en uygun yer camın ortasıdır hem işlevsellik hem de görsel açıdan..test etmek için sensöre su dökmek bi zorunluluk değildir parmak da işe yarar Antalya'da bu aralar yağmur yok deniyosa.. :D :D

edit:

forum kuralları gereği büyük yazı, büyük harf ve renkli karakter yasaktır..
 
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için... ayrıca yukarıda belirttiğim signo plus - techno konusunda bilgisi olan yok mu arkadaşlar..
 
lütfen yazı karakterinde değişiklik yapmayın :)
 
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2001 toledoda yağmur sensörü varmı
 
vallahi yco nun dediği doğrudur heralde ama ben daha çok şiddete göre çalıştığını düşünüyorum çünkü yağmur yağmadığı zaman durup dururkende çalıştığı oluyo yağmur sensörünün özellikle hızlı giden arabada
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt