Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Windows 8 nasıl olacak...

Lejyoner

Administrator
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
9,069
Yaş
46
Windows 8 nasıl olacak
Windows 7'den sonra şimdi de Windows 8 yolda... İşte Windows 8 ile ilgili merak edilenler...

Windows 8 ne zaman piyasaya çıkacak?
Slaytlara göre Windows 8 "tatilde" çıkacak, ancak bunun hangi tatil olduğu belli değil. Zaman çizelgesine göre kodlama Haziran ayında başlayacaktı, ancak bazı kaynaklara göre milestone 1 build tamamlanmıştı bile. IE9'un ilk beta'sının ve Windows Live Wave'in ise Ağustos'ta yayınlanacağı gösteriliyordu.
Slaytlardaki grafiğin ölçekli olduğunu ve tarihlerin kaymadığını düşündüğümüzde Windows 8'in beta sürümü 2011'in Mart ayından biraz önce; RTM sürümü ise Temmuz ayından hemen sonra yayınlanacak.
Windows 8'in çıkışının ise 2011'in sonlarına doğru veya 2012'nin başlarında olması bekleniyor. Microsoft'un Milestone 3 build'e kadar bir tarihten bahsetmesini beklemiyoruz.
RAM, ağ bağlantısına sahip TV'ler, mobil geniş bant ve 4G'nin yayılması gibi bahsedilen bazı istastiklerden ise 2012 yılı sonucu ortak nokta olarak çıkıyor.
Microsoft Hollanda'dan son gelen bir bilgiye göre ise Windows 8'in piyasada olması yaklaşık iki sene alacak.
Windows 8 tabletler
Sızan slaytlar, yeni form faktörleriyle ilgilenen üreticilere ve iPad piyasasından bir pay elde etmeye yönelik görünüyor. Microsoft, ekran klavyesinde büyük gelişmeler olacağı vaadini veriyor ve şu özelliklere sahip olacağını söylüyor: "kolay çalıştırılan, metin tahmini daha isabetli, daha kullanışlı bir ara yüze sahip ve işlem hacmi artırılmış" bir ekran klavyesi.
Windows tableti başarılı kılmanın yolu, form faktörüne göre değişen kullanıcı ara yüzlerine sahip uygulamalardan geçiyor. Ancak Microsoft 3 boyutlu, yüksek renkli, sesleri, yüzleri ve 3 boyutlu vücut hareketlerini algılayabilen dokunmatik ekranlara da önem veriyor.
Uygulama mağazası
Microsoft, Apple'dan kopya çeken tek şirket değil: Bu sene 30'dan fazla uygulama mağazı açıldı. Bir uygulama mağazası ile Microsoft, daha çok geliştiricinin dikkatini çekmeye ve internet uygulamalarının kullanıldığı en iyi yeri Windows işletim sistemi haline getirmeye çalışıyor.
Windows Mağazası, her PC üreticisi için ayrı şekilde markalandırılacak ve optimize edilecek. Ayarlarınız ve uygulamalarınız, PC'ler arasında eşitlenecek. Microsoft, mağazasından para kazanmayı düşünmüyor ve slaytlar mağazayı şöyle adlandırıyor: "nötr kâr"
Çoklu ortam özellikleri
Windows 8, medya yürütme ve kayıt etmede hem daha iyi olacak, hem de donanım hızlandırması sayesinde pili ve işlemciyi daha tasarruflu kullanacak. Ses de donanım hızlandırmasını kullanacak ve bu sayede pil ömrü daha uzun olacak.
Telefon veya web kamerasındaki bulanıklık, parazit gibi bozulmaları düzeltecek bir ön işleme özelliği olacak. Microsoft, HTML5 ses ve video içeriğini 'yakın cihazlarda' oynatmak gibi bir özellikten de bahsediyor.
'Uzak görüntü' özelliği ise laptop'unuzun ekranındaki görüntüyü geniş bir monitörde gösterebilmenizi sağlayacak.
Microsoft'un Windows 8 ile ulaşmak istediği 'temel' hedefler içinde "hızlı açılıp kapanma, hızlı tepki, başlangıçtan itibaren yüksek seviyede güvenilirlik" bulunuyor.
Açılış ve kapanış süresi, pil ömrü dışında Microsoft, yapılan işlerin ne kadar sürdüğüyle de ilgileniyor: ilk e-postanızı okumayana dek geçen süre, tarayıcınızın giriş sayfası açılana kadar geçen süre gibi.
Mobil PC'lerin uykudan 'anında' uyanması ve ön bellekleme sayesinde daha hızlı açılması ön görülüyor. Hazırda bekletme özelliğinin kullanım oranı şu an sadece yüzde 9 olduğundan, Windows 8 kullanıcı oturumunu kapatma ve hazırda bekletme birleşiminden oluşan bir özelliğe sahip olacak. Bu özellik bilgisayarınızı kapatırken olduğu gibi uygulamalarınızı kapatacak ancak sürücüleri, sistem hizmetlerini, aygıtları ve sistem çekirdeğinin büyük bölümünü ön belleğe alacak. Bilgisayarı açtığınızda ise normal bir başlangıç süresinin yarısı kadar bir zamanda sistem açılacak.
Bu seçenek varsayılan olacak ancak ismi "Kapat ve Hazırda Beklet" olmayacak. Microsoft şu an bu seçeneğe hangi ismi vereceği konusunda karar vermiş değil.
Windows 8'i şifreli sabit disk üzerinde kullanmanız mümkün olacak ve bunlar BitLocker ve üçüncü parti güvenlik uygulamalarıyla entergre olabilecek.
Pil ömrünün uzatılması ise çekirdek üzerinde yapılan bazı önemli değişiklikler ile sağlanacak. Windows 8, laptop'unuz elektrik şebekesine bağlı olduğunda 'akıllı alarm' sayesinde virüs taraması gibi olaylar için otomatik olarak uyanabilecek.
OEM'ler ise performans, güvenilirlik, güvenlik ve Windows Logo uyumluluğunu test etmeye yönelik yeni araçlara sahip olacak.
Yardım ve destek geri dönüyor
Yardım ve destek, Windows XP'de birçok araç ve bağlantıyı üzerinde barındırırken Windows 7'de asgari bir yapıya sahipti. Windows 8 ise PC'nizin üreticisi tarafından işletilen forumları aramaya yönelik birleşik arama özelliğine ve Windows 7 sorun gidericilere sahip olacak ve bir bakıma geriye dönüş yapacak.
İşletim sistemi, işlem merkezi ile daha sıkı bağlantı içinde olacak ve PC'nizde olup bitenleri daha net bir biçimde göstercek. Uygulama Yönetimi Aracı sayesinde hangi uygulamaların performansı düşürdüğünü bulmak mümkün olacak.
Boot öncesi kurtarma ara yüzü de daha basit bir hale getirilecek ve Microsoft'un güvenlik modu ile 'Sistemin son düzgün çalıştığı zaman' özelliği birleştirilerek 'superboot' adı verilen özellik ortaya çıkarılacak.
Bilgisayarınızı baştan kurduğunuzda ise Windows 8, "tüm ayarları ve uygulamaları" geri yükleyecek ancak bunun ne kadar otomatik olacağı şu an net değil.
Aygıtlar da en az PC'ler kadar önemli
Windows 8 ile Microsoft, "Windows'un kendi başına yapabileceği işlemleri kullanıcıya bırakmamak" amacında. "Aygıtlar Windows 8 ile herhangi bir işletim sistemine göre daha hızlı bağlanacak ve daha iyi çalışacak."
Microsoft, konum ve web kamerası kullanımındaki gizlilik üzerinde duruyor ve uygulamaların konum bilgisini nasıl sorabileceğinin ve kullanıcının bunlara nasıl izin vereceğinin modelleri üzerinde düşünüyor.
Microsoft, PC'lerin GPS dışında ortam ışığı sensörlerine ve ivme ölçere de sahip olmasını bekliyor. Bu sayede PC'niz hangi tarafın yukarıya geldiğini, önünde kimsenin olup olmadığını, odanızdaki ışıkların açık olup olmadığını bilecek. Örneğin odanıza girdiğinizde PC'niz kendiliğinden uyanacak ve web kamerası ile sizi zaman kaybetmeden tanıyabilecek.
USB 3, Bluetooth için 'eller serbest' ve kulaklık profilleri de desteklenecek. Bluetooth 3.0 + HighSpeed ise desteklenmeyecek. 1394 ara yüzü, Microsoft'un USB 2 portlarının yerini USB 3'lere bırakacağı düşündüğünden desteklenmeyebilir. Bluetooth Low Energy'nin ise desteklenip desteklenmeyeceği henüz karar verilmemiş durumda.
Windows 8 kim olduğunuzu tanıyacak
Microsoft, yeni oturum açma yöntemleriyle Windows 8'i "kullanıcı adı ve parolaları güvenli olarak depolayan" bir hale getirmeyi planlıyor. Henüz kesin olmasa da Windows 8'in web kamerası ile kullanıcının yüzünü tanıyabilecek olması muhtemel.
Sonuç
Bütün bu geliştirmelere baktığımızda yeniliklerin tatmin edici olduğu söylenebilir. Microsoft'un, geliştiricilerin karşısına Windows uygulamaları geliştirmeye yönelik yeterince kolay bir programlama diliyle çıkıp çıkmayacağını ve Apple'ın App Store'una rakip olup olmayacağını şu an söylemek ise imkansız.
Windows 8'i çalışır halde görmeden 'anında açılma' ve daha iyi pil ömrü özelliklerinin PC'leri Android tabanlı sistemlerle rakip hale getirip getirmeyeceğini söylemek ise zor.


Kaynak..
 
windows 7kullanıyorum şu anda gayet başarılı wndows 8'in şu anda denenebilir versiyonunu kullananlar çok fazla açığının oldğunu söylüyorlar ama 1.5 sene içinde kullanabailir olur zannediyorum
 
Gökhan naptın sen yaaa bu kadar yazıyı okuyamam pazar pazar :D acil tarafından çalışmam gerekli forex notlarım var 2 haftadır yüzüne bile bakmıyorum şimdi bunu okumak bana külfet getirir aga, bilgiler için sağol inşallah gece geç saatlerde kafam ağırlaşınca okurum :D:D
 
hem seven hemde xp kullanıyorum iş yeirnde ve evde her ikisininde çok güzel yanları var ama xp'nin son zamanlardaki güncelleştirmeleri sistemi çok kasıntıya uğratmaya başladı ki amacı belli win 7 satılsın:D
Win7 gayet güzel en azından değişik aradaki vista'yı kimse saymıyor bile:D
Win 8 nasıl olur bilemem ama xp ve win7 nin tahtını sallaması lazım yoksa vista gibi hüsranla karşılaşırlar.

xx
 
alışkanlıklardan kurtulmak zor ben win 7 ye henüz alışamadım formatladım xp ye dönüşpuhaha
 
vista kullanıyoruz be daha
 
en güzeli xp sebebine gelince..versiyon yada başka adı neyse yükseldikçe..senin hareket kabiliyetin kısıtlanıyor..sistemlerim yazılımlarının değişmesinin sebebi..ücretsiz program kullanımlarını azaltma..bunun yanında da azıcık yenilik sunuyorlar ama asıl ama..hack programları minimize etmek..herkesin para harcamasını sağlamak..vista zaten yaramaz bi yazılım idi..
ama inanıyorum ki microsoft en çok onu seviyordur..hiç bir şey yüklenmiyordu..satışta azalma milletin xp ye dönmesiyle..hiç satamamaktan iyidir mantığı ile biraz bize biraz onlara mantığı ile w7 çıktı..şimdi..w8 onlar da bu işin pat diyeo lmayacağını anlamış bulunuyorlar..ve artık sabun kullanıyorlar
 
Geri
Üst Alt