Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Williams sevdiği pistlere geri dönüyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Williams SPA ve Monza'daki ani düşüşün ardından yüksek downforce'lu pistlere geri dönüş yapılması ve getirecekleri güncellemelerle ilk altıdaki rekabete geri döneceklerine inanıyor.

Takımın lider pilotu Nico Rosberg Monaco'dan Valencia'ya kadar olan yarışların tamamında ilk altıda yeraldı fakat takım Belçika ve İtalya'da yalnızca bir puan kazanabildi. Kazuki Nakajima ve Rosberg Monza sıralama turlarında yalnızca 17 ve 18. olurken yarışı da onuncu ve on altıncı sıralarda bitirdiler.

Takımın şef operasyon mühendisi Rod Nelson sonuçların sürpriz olmadığını Williams'ın düşük downforce paketi ile rekabetçi olamayacağını tahmin ettiğini söylüyor fakat Monza'nın sezonun geri kalanı için bir gösterge olduğuna inanmıyor.

"Gerçekten çok zor olacağı beklentisi içindeydik. SPA şimdiye kadar bu sezonki ilk orta seviyeden düşük downforce seviyesine geçilen pist oldu. Ardından Monza geldi ve burası yalnızca düşük downforce'a sahipti. Zaten sahip olduğumuz düşük downforce paketi ile daha büyük sorunlar yaşamayı bekliyorduk ve bunun gerçekleştiğini düşünüyorum."

"Ne mutlu ki Singapur'a gidiyoruz ve yalnızca yüksek downforce'a sahip piste dönmüyoruz bununla birlikte kayda değer bazı aero güncellemelere sahibiz bu nedenle bulunduğumuz durumdan çıkacağımız ve gerçek yerimize geri döneceğimiz konusunda oldukça umutluyum."

"Singapur'da bir aracımızı, umut ediyorum ki ikisi de olur, Q3'e sokmayı umuyoruz ve sezonun geri kalan yarışlarında da durumun böyle olmaması için bir sebep göremiyorum."

Geçen yıl Singapur Williams'ın 2008 sezonunda en çok puan kazandığı yer oldu. Rosberg ceza almasına rağmen yarışı ikinci sırada tamamladı. Alman pilot Williams'ın sezonun geri kalanında daha iyi olacağı konusunda Nelson ile hemfikir fakat geçen sezonki podyumları tekrar etmek konusunda temkinli.

"Daha zor olacak çünkü McLaren ve Ferrari gibi takımlar çok büyük adımlar attı. Fakat hala şansımız var sanırım. Şans biraz bizden yana olursa, bunu yapabiliriz. Önümüzdeki birkaç yarışta rekabeti olmamızı umuyorum."

TurkiyeF1.Com
Sertuğ Ünal
 
Geri
Üst Alt