Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Volvo Frankfurt 2009 'Daha fazla güvenlik ve zarafet'

Byefsane

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,550
Yaş
32
Güvenliği ve çizgisi ile otomobil severlerin gönlünde iyi bir yer edinen Volvo, Frankfurt fuarı için C70' i, güvenlik standartlarını yeniden yazarak, baştan yarattı.


Volvo C70 aslında iki etkileyici otomobili tek bir otomobilde buluştu. Zarif bir coupe olduğu kadar aynı zamanda üstü açılabilir spor bir otomobil olan C70, hem coupe da hem de cabriolet’de görülen benzer kibar ve kusursuz çizgileri taşıyor. Tüm bunların ötesinde Volvo C70 keyif alınabilecek bir otomobil. Özellikle de kendisini yaşamın en iyileri ile ödüllendirmek isteyen insanlar için.

Volvo Cars Dış Yüzey Tasarım Şefi Fedde Talsma, otomobil hakkında şunları söylüyor: “Volvo C70 klasik bir çizgiye ve kendi karakteristik özelliklerine sahip. Bizim yaptığımız şey, otomobilin ön ve arkasını yeniden tasarlamak oldu. Böylelikle hem günümüz hem de gelecekteki Volvo modelleriyle daha fazla uyum içinde olabilecek. Aynı zamanda otomobil içerisinde lüks ve keyif alma duygusunu geliştirmek amacıyla kullanılan malzemelerin ve şık detayların benzersizliğini arttırdık.”

Modernize edilmiş, kendinden emin yeni ön tasarım

Yeni ön tasarımı ile Volvo C70, 2009’un ilk aylarında tanıtılan gelecek S60 Concept Car'dan izler taşıyor. Böylece C70 yenilenerek, Volvo’nun ürün yelpazesinde bulunan daha büyük otomobillerin tasarım anlayışına daha da yaklaştı.

Başta ön çamurluklar olmak üzere otomobilin gövdesinde yer alan detaylar belirginleştirilerek yeniden tasarlandı. Kama şeklinde öne doğru uzatılmış yeni burun tasarımı ile ön tarafta bulunan bazı detaylar enine ve boyuna revize edilerek üç boyutlu bir derinlik kazandırıldı. Örneğin, yenilenmiş farlar ve sis farları çevresindeki dekor, yukarı ve geriye doğru açılı bir şekilde konumlandırıldı. Aynı zamanda ön-alt çamurluk üzerinde bulunan ızgara da geliştirildi.

Otomobilin “V” şeklindeki yeni motor kaputu tasarımı oldukça davetkâr. Genişletilen Volvo amblemi ile yeni ve daha büyük hava girişi, otomobilin kendinden emin duruşunu destekliyor. Daha fazla dikkat çekmek isteyen sürücüler, ürün gamına yeni eklenen Flamenko Kırmızı metaliği tercih edebilirler.

Fedde Talsma, “Yeni C70 daha belirgin hatlara sahip. Aracın doğal zarafeti daha modern bir hale getirildi; böylece otomobilin genel görünümü en güncel, en sofistike detaylarla kesintisiz bir bütünlük oluşturuyor” diyor.

Eşsiz yeni arka tasarım

Volvo XC60’da da bulunan benzersiz ileri teknoloji LED aydınlatmalar, otomobilin arka kısmında en göze çarpan yenilik. C70’in arka tasarımını çevreleyen bütün aydınlatma ünitesi otomobilin oval köşeleriyle bir bütünlük sağlıyor.

Ön kısımda olduğu gibi tamponda ve diğer yerlerde yer alan yeni çizgi ve detaylar, tasarım dilindeki derinlik ve dinamizmi ön plana çıkarmak amacıyla bütünleştirilmiş.

Sürücüyü ödüllendiren iç tasarım

Volvo C70’de eşsiz bir ambiyans yaratmak adına pek çok açıdan otomobilin içi daha modern bir hale getirildi. Gösterge paneli daha geniş ve düzgün bir görünüm verilerek yeniden tasarlandı ve panel yüzeyi kalite hissini artıran yeni bir dokuya sahip. C70’e özel gösterge ve grafikler gibi benzersiz yeni panel, otomobilin yükselen kalite hissini daha fazla vurguluyor.

Fedde Talsma, “Yeni iç tasarım özelliklerini sürücünün direksiyon başında ödüllendirildiği algılamasını daha güçlü vermek amacıyla sürücü çevresinde odakladık. Koltuklar yeni tarz yumuşak deriyle döşenmiş ve sürüşü daha keyifli bir deneyim haline getirmek için çok daha güzel inceliklerle detaylandırdık” diyor.

Üstü açık otomobiller arasında dünya lideri güvenlik

Yenilenen Volvo C70, önleyici ve koruyucu güvenlik önlemleri açısından piyasadaki en güvenli üstü açılır otomobil olarak üre-tildi. C70, gelişmiş bir gövde yapısına ve üstü açık otomobil dünyasında eşi benzeri olmayan özel hazırlanmış çözümlere sahip.

Devrilme türü kazalarda koruma sistemi

Arka koltukta oturan yolcuların arkasına yerleştirilen özel ROPS (Devrilmeye Karşı Koruma Sistemi) çubukları, devrilme anın-da otomobil ile zemin arasında boşluk yaratmak için süratli bir şekilde yerlerinden çıkıyor. Volvo ROPS’un bir parçası olan bu çubuklar, devrilme tehlikesini belirlediğinde (giroskop tarafından tetiklenerek) devreye giriyor. Yeni Volvo C70’te gerçek camdan üretilen bir arka cam olduğu için, tavanın kapalı olması durumunda çubuklar camdan dışarı çıkıyor. Bu nedenle, çubukların ucu tam bir koruma sağlayabilmek için camı kıracak küçük, sert metal çıkıntılarla donatıldı.

Kapıya yerleştirilmiş eşsiz perde havayastıkları

Yandan çarpma ve devrilmeye karşı korunmanın önemli bir bölümünü tavan rayı olmadığı için kapı içine yerleştirilen perde havayastıkları (IC) oluşturuyor. Perde havayastıkları, çift sıralı ve bir bakıma birbiriyle bağlantılı hava şeritleriyle daha sert bir tasarıma sahip. Sonuç olarak perde havayastıkları dik durabiliyor ve cam açıkken bile başın etkili bir şekilde korunmasını sağ-lıyor. Dahası, diğer havayastıklarından farklı olarak daha yavaşça sönerek otomobilin devrilmesi durumunda koruma sağlamaya devam ediyor.

Yan hava yastıkları ve ön gergili emniyet kemeri

Ön koltuk yolcuları, her iki tarafta da bulunan perde havayastıklarına ek olarak yan hava yastıklarına da sahip. Bu yastıkların büyüklükleri hem göğüs hem de kalçayı koruyabilecek boyutta hazırlandı. Ayrıca, perde havayastıkları ön-gergili emniyet kemeri ile bir etkileşime girerek otomobilin yandan bir darbe alması ya da devrilmesi durumunda ön koltuktaki yolcular için olabilecek en iyi korumayı sağlıyor. Otomobilin dört koltuğunda da ön-gergi sistemli emniyet kemeri bulunuyor.

Zarif üç parçalı çelik tavan

Volvo C70 yumuşak bir şekilde coupe modelinden cabrio’ya dönüşüyor. Üç parçalı çelik tavanın hızlı ve sessiz bir şekilde kat-lanarak bagajın içine girmesi için tek bir düğmeye basmak yeterli.

Volvo C70’in tavanı hakkında bilinmesi gerekenler:

• Tavan açılıp kapatılırken otomobil duruyor olmalı
• Tavanın açılıp kapatılabilmesi için yukarıdan sadece 2 metre yüksekliğe ihtiyaç var
• Tavan açılıp kapatılırken otomobilin arkasında fazladan yere ihtiyaç yok
• Hava koşulları ve iklimden bağımsız olarak tavan 30sn'de açılır ve/veya kapanır
• Tavanın açılıp kapatılması sırasında elektrik motoru, hidrolik pompa ve araç bilgisayarı kullanılmakta
• Bagaj kapağının iki farklı açılış modu var: Biri tavan ile ilgili diğeri ise bagaj bölümüne erişimi sağlıyor
• Tavan üç parçaya bölünüyor
• Tavan panelleri çelikten imal edilmiştir
• Parçaların bağlantı yerleri kauçuk ile birleştirilmiştir
• Yan camlar tavan kapandıktan sonra kapanıyor
• Bagaj kapağı alüminyum ve çelikten yapılmıştır
• C70 gövdesinin burulma direnci, tavan kapandığında yüzde 15 artıyor

Motor çeşitliliği, Volvo C70
Geliştirilmiş motor ve egzoz filtre teknolojisi sayesinde Volvo üstün performans sağlarken çevreye etkisi de en aza indiriliyor. Volvo C70’de aşağıda sıralanan dizel ve benzinle çalışan motorlar mevcut. Yakıt tüketimi ve CO2 emisyon değerleri, karma sürüş döngüsü içinde çalışan manuel şanzıman için geçerlidir.

Benzinli motorlar Güç/tork Yakıt tüketimi CO2 emisyon değeri
T5 230 HP/320 Nm 8.9 l/100 km 209 g/km
2.4i 170 HP/230 Nm 9.0 l/100 km 215 g/km
2.4 140 HP/220 Nm 8.9 l/100 km 212 g/km

Dizel motorlar Güç/tork Yakıt tüketimi CO2 emisyon değeri
D5 180 HP/400 Nm 6.6 l/100 km 174 g/km
2.0D 136 HP/320 Nm 6.0 l/100 km 158 g/km

http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=287461&baslik=Volvo
 
yavrum her şey iyi hoş da otomobili göremiyoruz imaj nerde. ?? :)

ama yazılanlara biraz göz gezdirdim yakında Volvo'lar sığnak olarak falan kullanılcak askeriyede.. :D
 
yavrum her şey iyi hoş da otomobili göremiyoruz imaj nerde. ?? :)

ama yazılanlara biraz göz gezdirdim yakında Volvo'lar sığnak olarak falan kullanılcak askeriyede.. :D

Yiğit abi resimleri o an ekliyemedim eklediğimiz site acılmadı ama linki tıklayıp bakarsanız ordan fotolar var
 
Geri
Üst Alt