Vites Geçişlerinde Bir Miktar Sertleşme Oluştu

mehmetoztan

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ara 2019
Mesajlar
2
Yaş
30
Arkadaşlar merhaba,

yakın zamanda arabamda değişik bir problem vardı şöyle ki, eğer araba devrini tam yemeden vites atarsam arabada değişik bir titreme başlıyordu, aç kapa yapınca düzeliyordu, o titreme esnasında da arıza ışığı yanmıyordu ama start&stop arızası oluşuyordu, daha sonra bir gün yolda giderken aniden viteslerin geçmediğini hissettim ve yolda kaldım, vites takıldı.
Sanayide şanzıman komple söküldü ve dişlilerin büyük bir bölümü değişmek zorunda kaldı, şanzıman komple pert olmuş yani. Epeyce bir masraf ettikten sonra iki gün önce arabamı teslim aldım.

Artık titreme olayı, start&stop arızası olmuyor çok şükür, ama viteste bir miktar sertleşme oluşmuş ve bazı viteslerde kademeli bir geçiş oluyor, örneğin 3.vitese takınca, az biraz daha ittirince farklı bir yuvaya daha giriyor gibi oluyor.

Bu vites sertleşmesinin sebebi ne olabilir?
 
yeni değişim olduğu için dişliler sert durumda olabilir zamanla oturması lazım yaptırdığınız yere danıştınız mı ?
 
39,145Konu
763,892Mesajlar
21,925Kullanıcılar
KkkkkkkkSon üye
Geri
Üst Alt