Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Trafik kurallarına uymayanları kısa mesajla şikayet edin!!!

mfb

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Eyl 2009
Mesajlar
1,332
Minibüs, taksi, dolmuş, halk otobüsleri, servis minibüsleri, okul servisleri ve kamyonlar ile ilgili şikayetler "1530" a kısa mesajla iletilebilecek.

Son günlerde meydana gelen trafik kazaları gündemde yerini korurkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamaya başladı. Buna göre artık şikayetler kısa mesaj yoluyla da iletilebilecek.

Sistemle ilgili belediyeden yapılan açıklamayla şöyle denildi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı toplu ulaşım hizmetlerinde sorunların giderilmesi, vatandaşların yönetime katılım, denetim yapması ve şikâyetlerini bildirmesi için cep telefonlarından kısa mesaj hattını hizmete soktu. İstanbul trafiğinde; minibüs, taksi, dolmuş, halk otobüsleri, servis minibüsleri, okul servisleri, kamyonlar ile ilgili şikâyet ve öneriler için Alo Beyaza Masa 153 hattı cep telefonlarından kısa mesaj hattı olarak da kullanılacak. Vatandaşlar tüm operatörlerden 1530 kısa mesaj numarasını yazdıktan sonra şikâyet, yer, plaka belirterek isterlerse isimlerini de yazarak kısa mesaj ile iletebilecekler. Beyaz Masa'ya gelen mesajlar Toplu Ulu şaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede değerlendirilerek gerekle yasal işlemler yapılacak"

alıntıdır: www.milliyet.com.tr
 
guzel bır uygulama ama meselabırını i sevmiyorum ve plakasını yolluyorum cesıtlı telefonlardan ?? o zaman ne olacak
 
guzel bır uygulama ama meselabırını i sevmiyorum ve plakasını yolluyorum cesıtlı telefonlardan ?? o zaman ne olacak
bence olay yerini sorduklarına göre mobeseden takip edebilirler heralde yoksa başka nasıl inceleyebilirler
 
sırf gıcık kaptığı için bile şikayet edebilir şöförler kendi aralarında..
bu arada anladığım kadarıyla özel araçlarla ilgili bi uygulama değil bu.. :)
 
geçen 13 kişinin öldüğü kazayı yapan minibüs şöförünün son 1 yılda 39 tane cezası varmış..tehlikeli araç kullanmak,fazla yolcu almak,kırmızı ışık vs..adam gibi cezalar olsa böyle mi olur? kırmızıda geçmenin cezası olsun 500 lira mesela..eski şefim arabistanda 10 sene görev yapmış bir kişiydi..orda bile kırmızıda geçene 2 gün hapis+çok yüklü miktar para cezası varmış..
 
ilk önce 155 sorununu çözdükten sonra bu tip uygulamalar yapılmalı bence

dün gece izmirden dönerken bostancı köprüsüne yaklaşık 5 km kala, asker uğurlayan 3 minibüs ve 5-6 arabalık bir konvoyun trafikte terör estirmesine denk geldik. camlardan kapılardan sarıp tehlikeli hareketler yapan, münibüsün kapısından kendisini geçmeye çalışan arabalara tekme sallayan, E5 i durdurup abuk subuk hareketler yapan, yolu açtıktan sonra en sol şeritten en sağ şerite kontrolsüz biçimde şerit değiştiren, 70-80 km hızdayken el freni çekip yanlayıp diğer araçtakilerin hataylarını tehlikeye atan adamları şikayet etmek için 5km boyunca 155 i aradık arabanın içinden ama bu süre zarfında cevap veren olmadı. yanlış okumuyorsunuz Allah korusun başımıza bir bela geldiğinde bizi korusun kollasın diye sığınacağımız 155 cevap vermedi ve biz o magandaları şikayet edemedik.

çok şükür biz köprüye gelinceye kadar kimseye bişey olmadı. peki bir gün gerçekten 155' e ihtiyacımız olduğunda ne yapacağız ????
 
155 yalan ya ben guvenmiyorum polisin acil durumlarda gec kalmasindan dolayi
Bizim evimizi kursunladilar polise yarim saat sonra ulasabildik daha ne olsun yani bunun otesi var mi cinayet islense kmsenin ruhu duymaz bosversene abi
 
Güzel düşünce ama detaylandırılması gerekir.Nasıl mı bunların değişik çözümleri var.Bazı ülkelerde toplu taşıma araçlarının önünde kamera var durmaksızın kayıt yapıyor karakutu gibi.Bunu kazalarda vs vs gibi durumlarda kullanıyorlar.Tabi bunun yanında araçlardaki sensörlerle kaza sırasındaki hız ve fren basınçlarıda ölçülüyor.Bunlar çok maliyetli şeyler değil ama istemek önemli!Yazık oluyor birçok insana ucuz şeyler yüzüne çok hayatlar gidiyor ve gözüken o ki gidecekte.

xx
 
Güzel yurdumdan, arkası gelmeyecek takip edilmeyecek bir uygulama daha.
 
Geri
Üst Alt