Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toledo yu tanımaya çalışıyorum.

farları auto da bırakrısanız karanlık olunca farlar otomatik yanar far sensörü denilen olay o . yagmur sensörüde silecek kolundan ayarlayınca çalışır . Yagmur yagdıgında otomatik çalşır silecekler şiddetini ayarlamak içinde kolun üstünde üçgen ufak bi tuş war onunla ayarlayablrsnz .
 
Maalesef araç stylance olmasına rağmen. Yağmur far sensörü yok çünkü far düğmesinde auto konumu yok sadece park,kısa ve sis konumları var.Silecek kolunuda bir üst seviyeye alınca yağmur yağmadığı halde çalışmaya başlıyor, zannedersem 2005 lerden sonra kullanmışlar yağmur ve far sensörlerini.
 
hemen bakıp cevaplıyorum hocam donanım listesini dökücem sana :D
 
Yanlış hatırlamıyorsam aracınızın donanımlarında farlarda cominghome özelliği bulunmamakta. Yağmur sensörünün olup olmadığını anlamanın en kolay yolu ise aracın içinden baktığınızda sağ üst köşede dışarıdan baktığınızda ise sol üst köşede bulunan yaklaşık 10 cm lik bir parça vardır eğer bu parça var ise yapmur sensörü vardır. O motor içinde gördüğünüz turbo salyangozuna benzeyen parça ise ekzost manifoldunun havalandırmasıdır teknik terimi ile seconder pompasıdır.
 
Evet aracın içi aynen böyle, coming home özelliği var çift bölge klima vs. İçerden veya dışardan bakıp herhangi bir parça varmı yarın sabah kontrol ederim ama şimdiye kadar dikkatimi çekmedi. Aynen resimdeki araçta olduğu gibi, far düğmesi aynı sağa doğru bir çevir park, iki çevir kısa farı yakıyor 'auto ' diye bir seçenek yok. Hatta devrini aldıktan sonra, aracı dikkatlice inlemeye başladığımda eyvah dedim bunun kliması yok 'A/C' tuşunu göremedim. Ne diye çift bölge yapmışlar felan derken, fanı açınca klimanında çalıştığını ama 'econ' tuşuna basılınca devre dışı kaldığını öğrendim. Yanılıyormuyum aceba?
 
Doğrudur aracınızda klimayı hangi konumda kapatırsanız o konumda yeniden açılır hatta bu konuma alırken kontak açılırken beklenen o 5 saniyelik bekleme süresinde tıkır tıkır klape seslerinide duyarsınız. Eğer econ tuşuna basmazsanız klimanız devrededir.
 
Valla açılırken bir sese dikkat etmedim ama fan yüksek devirlerde çalışınca şöför tarafındaki çember havalandırmadan tıkıt tıkır sesler geliyor sürekli, fanı yavaş konuma alırsan kesiliyor.
 
O da polen filtrenizin arasına ya yaprak ya da bunevi bir yabancı madde girdiğine delalettir.
 
Polen filtresi nerdedir, torpidonun arkasında olurdu önceki araçlarımda ama bunda nerde?
 
Geri
Üst Alt