Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

TOEFL hakkında...

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
TOEFL hakkında bilgisi yada tecrübesi olan varmı arkadaşlar Zirve Üniversitesi TOEFL ı şart koşuyor mezun olmamız için zorluk derecesi yada daha önce TOEFL alan oldumu aramızdan ? bölümden mezun olmamız için 550 puan almamız gerekiyor sizin yorumunuzu alabilirmiyim bu duruma?

---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

Dip not: biz okula başlarken TOEFL ile alakalı hiçbirşey yoktu şimdi bizi bundan sorumlu tutabilirler mi sizce?
 
TOEFL bayaaa zor bir sınav ve nerdeyse bütün okulların ingilizce bölümü için istiyorlar. Allah kolaylık versin çalışmaya başla derim kitaplarını alıp
 
hiç girmedim sınavına ama 550 makul bi puan bildiğim kadarıyla baraj gibi bişi olması lazım..
 
ben 2 sene önce girmiştim pc üzerinden yapılanına. bizim okulda 100 uzerınden 75 cıvarı ıstıyordu. 70 falan almıstım gecememıstım. zor bı sınav oldugunu bılıyorum sadece sımdıkı puan sıstemı farklı sanırım. lıstenıng readıng wrıtıng vocabulary kısımları var readınglerı zorlamıstı benı acıkcası. ama sonradan bole bı sınava gırmenızı ıstemelerı cok sacma buna hakları yok bence. bızım okulda ıstenırse hazlırlık gecme sınavında kalırsan toefl ı da kabul edıyorlardı.ama gırıpde toefl la gecen olmamıstı.
 
bizde pratik yapıyoruz okulda reading listening speaking vocabulary bölümleri vardı ve reading ler hakkaten zor
 
kagıt uzerınde olan sınavına gırersınız sız sanrıım ben pc den gırmıstım rezalettı:D surelı oldugundan ınsan stress oluor gerıye sayan bı saat var kosede sınır bozucuydu.
 
pbt'de(paper based) 550 normal bi sınır. amerikada bir çok üni de bu sınırı istiyo giriş şartı olarak. ben koç'ta okuyorum bizim hazırlıgı koşulsuz geçmek için de 550 istiyolardı ben 557 almıştım.

bi tane kitap alıp bol grammar çalışırsan geçersin. reading ve listening zaten senin eski tecrübelerine kalmış. piyasada bol bol toefl kitabı mevcut.

aşırı zor bişey değil soru tipleri hep aynı zaten.
 
yanmışsın
muhtemeln bende yanıcam
 
yanıcak bişey yok ya rahat olun. çok kasıcı bişey değil. Ben de 547 almıştım. Biraz kitaplara yoğunlaşın bol bol ingilizce dinleyin.
 
yanıcak bişey yok ya rahat olun. çok kasıcı bişey değil. Ben de 547 almıştım. Biraz kitaplara yoğunlaşın bol bol ingilizce dinleyin.

aynen.... sadece listening kasabilir..diğer skill'ler halledilemeyecek güçlüke olmayacaktır...
 
Geri
Üst Alt