Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Taksiciler kontak kapatıyor

biLaL

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
1,579
Yaş
41
Birleşik Taksiciler Derneği, yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için 13 Ocak’ta 14.00-24.00 saatleri arasında İstanbul genelinde “kontak kapatma” eylemi yapılacağını açıkladı

İstanbul’daki kimi taksiler 13 Ocak günü (yarın) saat 14.00 ile 24.00 saatleri arasında “kontak kapatma” eylemi yapacak Vatandaşı tedbirli olmaya çağıran Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak, “İstanbul’daki tüm şoför arkadaşlarımızın desteğiyle kontak kapatacağız. Bunun en başlıca sebebi, cumartesi gecesi gasp sonucu arkadaşımızı kaybetmemiz ve can güvenliğimizin olmaması. Bu uyarı niteliğinde bir hak arama mücadelesi olacaktır. Bizim sıkıntılarımızın çözümü sonrasında İstanbul halkının da İstanbul’daki taksilerden şikâyetleri azalacak” dedi.

Türkiye Taksiciler Vakfı, İstanbul Taksiciler Birliği, Taksi Şoförleri Derneği, İstanbul Taksiciler Meclisi, Şof-Der ve Sultanahmet Taksiciler Kooperatifi adına ortak açıklama yapan Türkiye Taksiciler Vakfı Başkanı Güneş Taş da, taksicilerin yaşadığı yaralanma ve gaspla sonuçlanan binlerce olayın haber bile olmadığını belirtti.

Can ve mal kayıplarının dışında, sosyal güvence, korsan taşımacılık, pahalı akaryakıt, konforsuz ve güvensiz araçlar gibi sorunların çoğu zaman gündeme bile gelmediğine dikkati çeken Taş, şöyle devam etti: ''İstanbul'da taksici, kimi zaman ambulans şoförü, kimi zaman güvenlik görevlisi, kimi zaman rehber, kimi zaman dert babası gibi hizmet vermektedir. Dünya incisi İstanbul'da 18 bin taksici, ayda 20 milyondan fazla kentliyi gideceği yere güvenle ulaştırmasına rağmen, kimsenin taksicilerin hangi koşullarda yaşadığı ve çalıştığı, ne gibi sıkıntılar çektiği ve dertlerle boğuştuğunu umursamaması, bir meslek grubu olarak taksicilerin artık sabır taşını çatlatmak üzeredir.

Sosyal güvencemiz olmasa da can ve mal güvenliğimiz sağlanmasa da dünyanın en pahalı akaryakıtıyla en ucuz taksimetresiyle çalışıyor olsak da ekmeğimizi çalan korsanlar her köşe başını mesken tutmuş, meslek şehit sayımız 104'ü bulmuş olsa da velinimetimiz olan İstanbul halkını zor durumda bırakacak, tekrar kazanmaya çalıştığımız 'beyefendi taksici' imajını bozacak, korsana bayram ettirecek herhangi bir eylemde bulunmayacağız. Helalinden ekmeğimizi kazandığımız emek mücadelemizin sembolü kontaklarımızı kapatmayacağız.'' Birleşik Taksiciler Derneği, 13 Ocak’ta 14.00-24.00 saatleri arasında İstanbul genelinde “kontak kapatma” eylemi yapılacağını açıkladı.

Vatandaşı tedbirli olmaya çağıran Dernek Başkanı Memduh Çırak, şunları söyledi: “İstanbul’daki tüm şoför arkadaşlarımızın desteğiyle kontak kapatacağız. Bunun en başlıca sebebi, cumartesi gecesi gasp sonucu arkadaşımızı kaybetmemiz ve can güvenliğimizin olmaması. Bu uyarı niteliğinde bir hak arama mücadelesi olacaktır. Bizim sıkıntılarımızın çözümü sonrasında İstanbul halkının da İstanbul’daki taksilerden şikâyetleri azalacak.”
 
kapatsınlar anasını satayım komple kapatsınlar trafiği eziyet haline getiren bir bunlar birde minibüscüler :kizgin:
 
umarım bi işe yarar..
teşekkürler..
 
Geri
Üst Alt