hocam valla tam bir yıl önce aldım aracı erya'dan, 53.000 e 0km, 3 ay önce gittiğimde erya kendisi 59.000 teklif etmişti araca 🙂 yani piyasa arttı, bir de fiyatlar oturmaya başlıyor, eski aracımı (honda civic elegance 2011 model) 42.000 e sıfır almıştım gene, şu anda aynı araç 52-53.000 lere çıktı ve verenler de var o paraları ki ben 2.5 yıl kullandım honda'yı, 7000 TL hasar kaydı vardı araçta 39.000 e takasta verdim, elden satsam rahat 41.000 e giderdi. Ülkemizde vergiler ve kurlardan dolayı araç fiyatları almış başını gitmiş valla.
Yani dediğiniz doğru piyasasının üstünde ama kış gelince de 8000 TL inmeyecek fiyatlar artık piyasa yeni fiyatları uygun kabul etmeye başlayacak. Tabii ki imkan varsa 0 almak çok daha mantıklı ama ben hala dediğimin arkasındayım şu anda lansman paketli FR'ı 60.000 TL altına vermezler, 2015 yılına girince belki stoktaki 2014leri düşerler ama o yani.
Otomatik gelecek de 2.0 TDI gelecek, o da bayinin söylediğine göre neredeyse Cupra ile aynı fiyata gelecek, yani nasıl 2012 FR'a 50.000 TL vermek mantıksız ise bence C sınıfı herhangi bir araca da o paraları (80.000+) vermek aynı derece anlamsız, ki bence 80.000 bile çok çok fazla C sınıfı için ama işte piyasa...
Bir de 2014'ün ilk 3-4 ayında 0lara gelen zamlar ikinci ellere yansımamıştı onu da hesaba katın, şimdi herkes şişirdi fiyatları. Sıkıntı şurada ki, satamasalar fiyatlar tekrar iner aşağı ama araçlar da satılıyor, insanlar ciddi ciddi alıyorlar o fiyatlardan, bu da fiyatların sabitlenmesine hatta gene artmasına sebep oluyor.