Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Singapur: 'Renault skandalı yarışı etkilemez'

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Singapurlu yetkililer, Renault'nun kasıtlı kaza skandalına ilişkin gündemin, gelecek haftaki Singapur GP'yi gölgede bırakmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Formula 1 tarihinin ikinci gece yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Singapur'daki mücadele, muhtemelen 21 Eylül, Pazartesi günü FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'nde, skandala ilişkin yapılacak oturumun gölgesinde kalacak.

Bununla birlikte yetkililer, Singapur'un böyle bir skandalla birlikte anılıyor olmasının istenmeyen bir durum olmasına karşın, bunun yarışı olumsuz etkilemeyeceğini dile getirdiler.

Devlet Bakanı S. Iswaran, ulusal medyaya yaptığı açıklamada, Singapur GP'nin sahip olduğu ünün, geçtiğimiz yıl yaşananlardan zarar görmeyeceğini söyledi.

Iswaran, "Uzmanların açıklamalarından anladığım kadarıyla, bu tamamen belli bir takımın taktiğiyle ilgili. Yoksa bunun yeri önemli değil. Dolayısıyla olayın Singapur'a bir etkisi olacağını sanmıyorum" dedi.

Iswaran ayrıca, "Bu gerçekten FIA ile takımlar arasındaki bir mesele. Biz yarışa ev sahipliği yapıyoruz. Görevimiz tabi ki iyi bir gösteri sunabilmek için elimizden geleni yapmak, ziyaretçilerin buraya gelerek, yarıştan zevk almaları, unutulmaz bir gün geçirmeleri" dedi.

Renault skandalının FIA'nın tasarrufunda bir konu olduğunu belirten Iswaran, "Bizim kendi önlemlerimiz veya tavsiyelerimiz konusuna gelince, bunlar Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Su Kaynakları Bakanlığı tarafından yayınlanacak. İhtiyaç olan herşeyi onlar koordine edecekler" diye konuştu.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt