Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ses sistemindeki sıkıntı

silentstorm61

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Haz 2010
Mesajlar
436
Arkadaşlar aracımda JVC KSAX3004 AMFİ ,jbl 4 Mid bass, 1100watt jbl kabin bass var, teyibin sesi normalde 30 a kadar çıkıyor 16 dan yukarı çıkardığımda ses bozuyor neden olabilir...
 
Yanlış bağlantı, kablo kalitesizliği ve ses ayarları. Bu üç önemli unsur en başlarda gelebilir. İyi bir tesisatçıya el attırman gerek kanımca bunlardan biridir sebebi. :eek:key:
 
herşey olabilir
1.ayarlardaki bozukluk
2.teybin kalitesi
3.anfinin yetersizliği
4.kolonların yetersizliği
5.kablolamanın yanlış yapılması yada kalitesizliği
bir tesisatta en önemli şey kablolamanın çok iyi ve maharetli ellerde şekillendirilmesi ve uzun ömürlü kaliteli kabloların kullanılmasıdır aküye giden kablolarla frekans kabloları ayrı taraflardan geçirilmeli ve muhakkak kumaş bantla sarılmalıdır! bunlardan birçoğu olabilir bence sen bu sistemi tekrar elden geçiricek bi yer bulmalısın ama muhakkak bu işin ustası yerler tercih etmelisin! ben zamanında çok uğraştım sonunda istediğim sesi aldım ama elden avuçtan çok gitti yanlış ve ucuz seçimlerden dolayı!
 
anfi ayarların tekrar gözden geçirillmesi gerekir ort. bir HZ,level aralıgı bulunması lazım büyük ihtimal ayarları tam açmışlar ve sesi 30 itibaren açmaya başladığın zaman max volume gelene kadar de cızırtılı ses dinliyosun.Önce ayarları bir kontrol ettir hala devam ediyorsa kablo tesisatın gözden geçirilmesi gerekir kimi zaman kablolar iyi izole edilmemesinden parazit bile yapabilir temastan dolayı.Bu arada orjinal teyp te crossoverlarda yapabilir... :eek:key:
 
4 hoparlör ve subwoofer tek jvc amfiye mi bağlı? Ses de nasıl bir bozulma oluyor çok açtığında bas sesler mi bozuluyor? Benim tahminim bu yönde açıkcası amfin güçlü bir amfi değil ve subwooferdan ses alabilmen için gain ayarlarına fazla yüklenilmiş. Tahminimce subwoofer 2kanal köprülenmiş şekilde kullanılıyorken 4 hoparlörün 2kanaldan 2şer 2şer paralel olarak bağlı bu da 2ohma düşmesine sebep oluyor 2ohm da zaten distorsiyon yükselirken bir de gainler açıldığı için ses daha da bozuluyor. Tabi bunların hepsi tahmin. Daha açık şekilde sorununu ve kullandığın ürünleri yazarsan bağlanma şekilleriyle daha fazla yarımcı olabilirim elimden geldiği kadarıyla.
 
Arkadaşlar çok güzel açıklamış.3 sene önce bende de aynı problem vardı orjinal teyp'ten kaynaklanıyordu teybi değiştirdim bir kaç ufak ayar çekildi sorun düzeldi.
 
arka kapıdaki midd ler teyipe bağlı, ön kapı middleri ile kabin bass amfiye bağlı sistem bu şekilde 1 tanede dönüştürücü var, dediğim gibi ses 17 ye kadar mükemmel ama 17 den yukarı çıktığımda 30 a yaklaştığımda boğuyor...
 
crossoverlarda dediğin nedir? dönüştürücümü?
evet dönüştürücü çok igreti baglanabiliyor bazen bantla falan birleştiriliyor.birde yukarıda demişin teyp e direk baglı olan midler fazla verimli olmayabilir,arkadaki amfiye baglı olanlara göre seste zaten ses kalitesi farkıda vardır.
 
Geri
Üst Alt