Servis fiyatı

mechanicus

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,

Aracımın bakımlarını servisten çıkardıktan sonra tekrar servise bakım yaptırsam ne kadara mal olur diye merak edip Ankara da iki yetkili servise sordum. 60 bin bakimi fiyat olarak 1016 tl fiyat verdiler. Masada ek indirim yapılabilir dendi. Olabilecek en dip fiyatın 900 civarı olduğunu düşünüyorum. Sizce normal mi? Buji karter tapası vs değişcek. Bana abartı geldi rakamlar. Zam geldi buji değişiyor diyorlar ama bujiler o kadar tutmaz. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Servislerde normal bakım zaten 700 800 TL , artı buji de eklenirse bu rakam 1000 TL olması normal. Bu tüm servislerde böyledir. Kullanılan yağ ve malzemelerin markaları farklılık gosterebilir, ayrıca işçilik te işin içine girdiği zaman servisler arası indirim fiyatları degisebiliyor.
Şahsi fikrim araç garanti dahilinde değildir kendineze güzel bir özel servis bulup ondan sonra tüm bakımları orada yaptırın

Servisler iyi yoluyor garantisi yoksa aracın kapısının önünden geçmem servisin 10 yıllık dizel aracımın bu gün yağ bakımı yaptım 300 lira tuttu yağı 7 litre almıştım o bilene arttı 🙂

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Servis fiyatları biraz yüksek... Yüksek olma nedeni yağ ve işçilik fiyatlarının çok abartı rakamlar olmasıdır... Bujiler ise aracınız TSI motor ise platinyum buji çıkar ve 220 lira civarındaydı en son...

Yağ 5w30 kralı 170 tl, buji hadi 250 olsun. Tapa, filtre, cam suyu vs abartı bir fiyatla 100 tl olsun. 200 işçilik koydum. Benim hesabıma göre 720 tl. Hadi düz 800 tl tabi bir malzemeyi unutmadıysam. Aradaki fark doğuşlu olmanın verdiği o tatlı kazık. Telefonda yeni yıldan sonra zam geldi deyip işçiliğe astronomik rakamlar yazınca insan delleniyor. Öncelikle bu işçilik vs kalemlerine hükümetin el atması lazim. Nasılsa elle tutulur ölçülebilir bir mal olmadığından bol keseden sallıyorlar. Bu konuda en önde doğuş gidiyor. Bir daha doğuş grubu araba düşünmem. Evet dsg tsi araç kullanmak keyifli ama keyfinin yanında çıkardığı sorunlar, bakım masrafları ve müşteriyi soyma odaklı bir profil üstlenmeleri bu markadan soğuttu. Bu arada size sitem amaçlı değil yazım. Biraz doldurdum yanlış anlaşılmasın.

Servis fiyatları biraz yüksek... Yüksek olma nedeni yağ ve işçilik fiyatlarının çok abartı rakamlar olmasıdır... Bujiler ise aracınız TSI motor ise platinyum buji çıkar ve 220 lira civarındaydı en son...

Yağ 5w30 kralı 170 tl, buji hadi 250 olsun. Tapa, filtre, cam suyu vs abartı bir fiyatla 100 tl olsun. 200 işçilik koydum. Benim hesabıma göre 720 tl. Hadi düz 800 tl tabi bir malzemeyi unutmadıysam. Aradaki fark doğuşlu olmanın verdiği o tatlı kazık. Telefonda yeni yıldan sonra zam geldi deyip işçiliğe astronomik rakamlar yazınca insan delleniyor. Öncelikle bu işçilik vs kalemlerine hükümetin el atması lazim. Nasılsa elle tutulur ölçülebilir bir mal olmadığından bol keseden sallıyorlar. Bu konuda en önde doğuş gidiyor. Bir daha doğuş grubu araba düşünmem. Evet dsg tsi araç kullanmak keyifli ama keyfinin yanında çıkardığı sorunlar, bakım masrafları ve müşteriyi soyma odaklı bir profil üstlenmeleri bu markadan soğuttu. Bu arada size sitem amaçlı değil yazım. Biraz doldurdum yanlış anlaşılmasın.

Birde duruma şöyle bir açıdan bakalım.. kıyaslama yapacak olursak aracımızı bir Fiat veya Renault ile değilde... Audi veya Volkswagen ile yapalım çünkü kullanılan parçalar ve motor yağı birebir herşeyi ayni ve kalite olarakta ayni... Bir Megane nin bakımı 1000 lira olduğuna göre rakamlar çokta yüksek değil...

39,128Konu
763,843Mesajlar
21,885Kullanıcılar
AdanianSon üye
Geri
Üst Alt