Seat Leon DPF Problemi

tugay_

Kayıtlı Üye
Seat Leon 1.6 TDI Style aracımda seyir halindeyken cam veya bazen kalorifer açıldığında içeriye egzoz kokusu gelmesi şikayetiyle aracımı servise götürdüm. Servis, aracın enjektörlerinde "işeme" olduğunu, buna bağlı olarak yakıt püskürtme işleminde orantısızlık yaşandığını ve kurum yaptığını belirtti. Yanmayan yakıtın da böyle bir kokuya neden olduğunu eklediler. Ardından aracın iki enjektörünü sıfırı ile değiştirdiler. Bu işlem sonrası sorunun çözüleceğini sandım ama hâlâ devam etmekte.

Daha sonra aracı sırasıyla bir egzozcuya ve sanayideki başka bir ustaya daha götürdüm. Onlar da DPF'in (Dizel Partikül Filtresi) tıkandığını ve iptal edilmesi gerektiğini söylediler. Parçayı araştırdığımda ciddi bir işlevi olduğunu öğrendim, üstelik sıfırı neredeyse aracın üçte biri fiyatında.

Komple iptal ettirmek yerine detaylı bir temizlik işlemi yaptırmayı düşündüm. Bunun için 30.000 - 35.000 TL arasında bir ücret talep ediliyor. Ancak konuştuğum iki usta da bu işlemin kalıcı bir çözüm sağlamayacağını, ilerleyen günlerde sorunun tekrar edeceğini, paramın boşa gideceğini ve kesin çözümün DPF iptali olduğunu söylediler. DPF iptal edildiğinde ise aracın muayeneden geçmeme ihtimali ve değer kaybetme riski var.

Araç şu an 203 bin km civarında. Forumda buna benzer bir sorun yaşayıp çözüme ulaşan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

39,207Konu
764,022Mesajlar
22,104Kullanıcılar
tugay_Son üye
Geri
Üst Alt