Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat ile vedalaştık, yeni aracım C5 Aircross

Hayırlısı olsun, Allah kaza bela vermesin.
Bugünlerde nedense çevremdeki kişiler C5 Aircross alıyor :)
Donanım full, konfor yerinde, fiyat güzel rakiplerine göre. Motor opsiyonları da hem dizel hem benzinli için mantıklı.

Yani Ateca diye yola çıktık, sonra Qashqai 'a döndük, en son C5 te karar kıldık. Qashqai baya daha ucuz ama hem donanım konusunda eksikleri var, hem yüzü çok eskidi hem de bu sene içinde yenilenecek, o yüzden girdik madem bir yola diyerek biraz daha yukarılara çıktık. Arada esas yeni Juke a bir niyetlendik, ama showroom da içine oturunca karanlıklığı beni biraz bastı açıkcası. Nissan'a göre Euro 6.3 normlarını tutturabilmek için cam tavan opsiyonu da koyamamışlar.

Ateca'da zaten fabrika çıkışından donanımları C5 ile eşleyelim dersen fiyat 400ü geçiyor. Bir de full linkte yaşanan sorunlar da benim için biraz tat kaçırıcı göründü. Ayrıca uzun yıllardır da aynı grubun araçlarını kullandığım için farklı bir soluk alalım dedik.

Ben esas Mini Cooper'dan yanaydım, ama 2 aracı satıp tek araç alacağımız, hanım da inatla SUV istediği için oraya da yönelemedik :D Aslında çocuk falan da yok, bu kadar geniş aile aracı bizim için biraz fazla, ama zaman ne getirir bilemeyiz tabi. :)
 
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin çok daha iyilerine inşallah :)
 
Öncelikle hayırlı olsun.
C5 benimde araba değiştirme aşamasında ilgilendiğim araçlardan biriydi. Kaç kere test ettiğimin haddi hesabı yok.
Konfor açısından çok sıkıntı yaşamayacaksınız. Arabada oturan herkes genişliğini rahatlığını fazlasıyla hissedecek. Motor performansını söylemeye bile gerek yok.
Kazasız belasız kullanın inşallah
 
Çok teşekkürler.

Valla dün bir 40km kadar daha kullandım (hala otoyola çıkamadım ama, umarım bu akşam) arabadan çok şehirler arası hat otobüsü gibi salınan konforlu bir süspansiyonu var ve Leon'da 'aha gitti 2000 lira' dediğim çukurdan geçince (gene fark etmeden) 2000 liralık bir ses çıkmadı açıkcası. Hatta pek bir ses çıkmadı :D

Tabii ki kusursuz değil, herşeyi radyoya yerleştirmişler ama kullanıcı dostu bir arayüz yapmamışlar, VAG'da neyin nerde olduğunu bilmeden bile kolaylıkla bulunabiliyor, bunda biraz öğrenmek lazım. Hayalet göstergesinin ekranı gayet güzel kaliteli, ama klasik analog kadran tarzı birşey koymamışlar. Devir saati her zaman üstte yatay bir çizgi olarak görünüyor, hız göstergesi de her zaman dijital. Özelleştirmeleri de çok kısıtlı. Ama yorgunluk düzeyini gösterebiliyor, uzun yolda o güzel olabilir.

Dur kalk trafik asistanını dün biraz daha test ettim. Sahil yolu Maltepe Süreyyapaşa'dan Erenköy'e sadece 1 kere frene 1 kere de gaza basmam gerekti, biri çok dar önüme atlayan biri yüzünden, araç da ivmeleniyordu o esnada. Gaza bastığımda da, orta şeritten sağ dönmeye kalktı biri, araba ne yapacağına karar veremeyip 40 ile giderken durmaya kalktı, orada da gaza basmam gerekti.

Frene bastığımda muhtemelen gene araç fren yapardı ama henüz önü nerede kestiremediğim için müdahele ettim, onun dışında direksiyon bende pedallar araba son derece rahat oluyor.

E-5'te de gene Idealtepeden Optimum'a kadar minimal müdahele ile gittim. Yani bir otonom sürüş değil ama çok güzel bir destek mekanizması. Sadece sorumlunun siz olduğunu unutmamanız lazım. Teknoloji daha çok yeni ve ufak tefek hatalar yapması olası. Tabi trafikte ufak tefek hatalar son derece maliyetli olabilir. O yüzden kontrolü bu sistemlerde hiçbir zaman elden bırakmamak lazım.

Boyutlarına rağmen arka cam aşırı küçük bu arada, biri normal takip mesafesinden biraz yakın takip ederse sadece tavanı görülüyor. Hem kötü hem iyi, arkaya minibüs gelince de kör etmiyor farları.

Park konusunda çok çekiniyordum ama kuş görüşü kamerası (çok da ilginç çalışıyor, videosunu çeker atarım bir ara rahat bir ortamda) aşırı kolaylaştırıyor. Zaten 360 park sensörü de var, yanlardan yaklaşınca da uyarı veriyor. Ama sanırım otomatik frenleme yok VAG'daki gibi.

Esas bu akşam otoyolda halini merak ediyorum. Umarım çok trafik olmaz, daha 80i geçemedim :D
 
Hayırlısı olsun kazasız, belasız sürüşler dilerim. :)
 
Hayırlı olsun. Vag grubu ekolüne alışan için diğer markalar ve özellikle fransızlar biraz farklı gelebilir başlarda ama tasarım olarak güzel bir otomobil almışsınız. Allah kaza bela vermesin.
 
Hayırlı olsun. Vag grubu ekolüne alışan için diğer markalar ve özellikle fransızlar biraz farklı gelebilir başlarda ama tasarım olarak güzel bir otomobil almışsınız. Allah kaza bela vermesin.
Açıkcası tam olarak öyle olmasını bekliyordum ama alışma çizgisi 15dk kadar sürdü :) Sadece Leon'da gözüm kapalı bulduğum ayarları C5A'da aramam gerekebiliyordu ama şimdi istediğim şekilde oturttuğum için pek işim düşmüyor menülere. Bir de profiller yapmışlar, 3 tane profil yapılabiliyor, menülerin derinlerine girip kurcalamak yerine 3 profilden istediğini seçiyorsun direkt değiştiriyor ayarları, o yanı da hoşuma gitti.

Tabi infotainment sistemi VAG araçlarına göre ciddi derecede farkını hissettiriyor, menüler çok sade ve detaysız, geçişler biraz ağır kalıyor. Bir de eşimin android telefonuyla pek anlaşamadı araba, 6 farklı kablodan sadece biriyle android auto çalıştırabildi, şansa o kabloda da temassızlık var :) Leon bütün denediğim kablolarla rahatlıkla açıyordu Android Auto'yu. Kendi iphone'umda hiç sorun yaşamadım ilk taktığım yan sanayi kabloyla anında çalıştı.

Bir de bu araca özel değil, klima kontrollerinin tamamen dokunmatik ekrana alınması için biraz erken sanırım, fiziksel butonları aratıyor. Sesli kontrol yapılabiliyor ama sadece sıcaklığı arttır düşür şeklinde. O da 0.5 derece arttırıp düşürüyor. Direkt olarak Otomatik Modda 21 derece gibi bir komut anlamıyor. Gerçi klimayla da pek oynayan biri değilim, yaz kış 21.5 tam otomatik kullanırım genelde, yazın çok sıcaklarda 19 kışın çok soğuklarda 23 e değiştiririm en fazla ama hep oto moddadır. Bir de CarPlay bağlıyken sesli kontrol tuşu direkt olarak Siri'yi açıyor. Leon'da kısa basınca aracın sesle kontrolü, uzun basınca Siri/Google Assistant açılırdı.
 
Cruise control nasıl. Bizim hatun sinyal kolu zannediyor bazen. Neden direksiyonda kullanmazlar anlam veremiyorum bu grubun arabalarına
 
Geri
Üst Alt