Çok teşekkürler.
Valla dün bir 40km kadar daha kullandım (hala otoyola çıkamadım ama, umarım bu akşam) arabadan çok şehirler arası hat otobüsü gibi salınan konforlu bir süspansiyonu var ve Leon'da 'aha gitti 2000 lira' dediğim çukurdan geçince (gene fark etmeden) 2000 liralık bir ses çıkmadı açıkcası. Hatta pek bir ses çıkmadı
Tabii ki kusursuz değil, herşeyi radyoya yerleştirmişler ama kullanıcı dostu bir arayüz yapmamışlar, VAG'da neyin nerde olduğunu bilmeden bile kolaylıkla bulunabiliyor, bunda biraz öğrenmek lazım. Hayalet göstergesinin ekranı gayet güzel kaliteli, ama klasik analog kadran tarzı birşey koymamışlar. Devir saati her zaman üstte yatay bir çizgi olarak görünüyor, hız göstergesi de her zaman dijital. Özelleştirmeleri de çok kısıtlı. Ama yorgunluk düzeyini gösterebiliyor, uzun yolda o güzel olabilir.
Dur kalk trafik asistanını dün biraz daha test ettim. Sahil yolu Maltepe Süreyyapaşa'dan Erenköy'e sadece 1 kere frene 1 kere de gaza basmam gerekti, biri çok dar önüme atlayan biri yüzünden, araç da ivmeleniyordu o esnada. Gaza bastığımda da, orta şeritten sağ dönmeye kalktı biri, araba ne yapacağına karar veremeyip 40 ile giderken durmaya kalktı, orada da gaza basmam gerekti.
Frene bastığımda muhtemelen gene araç fren yapardı ama henüz önü nerede kestiremediğim için müdahele ettim, onun dışında direksiyon bende pedallar araba son derece rahat oluyor.
E-5'te de gene Idealtepeden Optimum'a kadar minimal müdahele ile gittim. Yani bir otonom sürüş değil ama çok güzel bir destek mekanizması. Sadece sorumlunun siz olduğunu unutmamanız lazım. Teknoloji daha çok yeni ve ufak tefek hatalar yapması olası. Tabi trafikte ufak tefek hatalar son derece maliyetli olabilir. O yüzden kontrolü bu sistemlerde hiçbir zaman elden bırakmamak lazım.
Boyutlarına rağmen arka cam aşırı küçük bu arada, biri normal takip mesafesinden biraz yakın takip ederse sadece tavanı görülüyor. Hem kötü hem iyi, arkaya minibüs gelince de kör etmiyor farları.
Park konusunda çok çekiniyordum ama kuş görüşü kamerası (çok da ilginç çalışıyor, videosunu çeker atarım bir ara rahat bir ortamda) aşırı kolaylaştırıyor. Zaten 360 park sensörü de var, yanlardan yaklaşınca da uyarı veriyor. Ama sanırım otomatik frenleme yok VAG'daki gibi.
Esas bu akşam otoyolda halini merak ediyorum. Umarım çok trafik olmaz, daha 80i geçemedim