sedatoz2009
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar aracım 2005 Seat İbiza 1.4 Signo lpg. Yaklaşık 6 aydır araç rölantideyken sürekli dalgalanma yapıyor ve yine rölantideyken aşırı vuruntulu-sarsıntılı çalışıyor. Arada bir arıza ışığını yakıp, gün içerisinde söndürüyor. Tamircim çok da işten anlayan biri olmadığından önceleri normaldir dedi. Ancak ben ısrar edince tüpten kaynaklanıyodur dedi. Lpg ayar yaptırdım geçmedi, zaten benzine alıp kullandım bir süre, rölanti dalgalanması düzeliyor fakat vuruntulu çalışma devam ediyor. Sorunun lpg olmadığını anlayarak tespite devam ettim. Oksijen sensörü değişecek dediler, 500 liraya değiştirdim. Sadece arıza ışığı yakma olayı düzeldi. Rölanti dalgalanması ve vuruntu devam ediyor. Bazen kırmızı ışıkta durduğumda araç rölantideyken öyle şiddetli sallıyo ki, diyorum birazdan motoru kucağıma alıcam 🙂 Ben bobin ya da lpg enjektörlerinden şüpheleniyorum çünkü arabanın çekişi de düştü. Bazen 1. viteste kalkıp 2. vitese alıp gaza basınca, sanki hiç gaza basmamışım gibi araba önce bi yığılıyo, 2-3 saniye sonra gazı yiyip hızlanıyor. Sizce sorun ne olabilir