Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat ibiza 2012 1.4 lt benzinli araç için kaç numara motor yağı kullanılmalı

Castrol 5 /30 tavsiye ederim


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Dostum kitapçığında ne yazıyorsa o farklı marka ve özelliğe sahip yağ kullanmanı tavsiye etmiyorum 5 30 sa 0 40 kullanma 10 40 diyorsa başka birşey kullanma ne diyorsa onu kullan
 
İlk Sayının ve W Harfinin Anlamı: Otomobillerimizde kullandığımız yağlar dört mevsimlik yağ olarak geçmektedir.

İlk sayının ardından gelen W kış anlamına gelen W (winter'ın kısaltması) gelir.

İlk sayı (örneğimizdeki 5) yağın soğuktaki akışkanlığını tanımlar. Yani düşük sıcaklıklar altındaki yağın akışkanlığını temsil eder. İlk sayı ne kadar düşükse, yağ düşük sıcaklıklarda o kadar akışkan ve ince olacaktır.

İkinci Sayının Anlamı: W'den sonra gelen ikinci sayı, yüksek sıcaklıklar altındaki yağ akışkanlığını temsil eder. Sayı ne kadar yüksekse, yüksek sıcaklıklarda yağ o kadar kalın ve az akışkan olacaktır.

5W40 ile 5W30 Yağın Karşılaştırması: Yukarıdaki bilgilere göre karşılaştıracak olsak 5W40 yağ, 5W30 yağ ile soğuk havalardaki akışkanlık performansında aynı olacakken sıcak havalarda 5W30 yağa göre daha yüksek derecelere kadar akışkanlığını koruyabilecektir. Aynı şekilde 0W20 yağ da 5W30 yağa göre daha ince olacaktır.

Piyasada genelde ince yağların daha iyi olduğu söylentisi dolaşır bu yanlıştır. Yüksek performanslı birçok araç da 10W60 gibi kalın bir yağ kullanılmaktadır. Piyasadaki en iyi yağın arabanız için uygun viskozitedeki yağ olduğunu unutmayın. Motoru yıpranmış ve 10 yaşına yaklaşmış bir araca 10W40 yağ kullanılması gerekebilirken yeni model partikül filtreli dizel bir araca partiküllü 5W30 motor yağı kullanılası güzel bir örnek olabilir.

Günümüz koşullarında üretilen araç yağları 10.000 - 15.000 kilometrelerde veya yılda bir kere değiştirilmek üzere optimize edilmektedir. Bu sınırlara yaklaşan yağlar genelde kirlenip viskozitesi azaldığı için bu periyotlar tavsiye edilmektedir.

Alıntı:internet



Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
Dostum kitapçığında ne yazıyorsa o farklı marka ve özelliğe sahip yağ kullanmanı tavsiye etmiyorum 5 30 sa 0 40 kullanma 10 40 diyorsa başka birşey kullanma ne diyorsa onu kullan
Teşekkür ederim. Zaten kitapçığına baştan sona baktım fakat yag numarasi olarak yazmıyor sadece bazi harflerle yağ standartlarını yazmışlar. bu yeterli degil bilmeyen biri için.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
Geri
Üst Alt