Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat İbiza 2014 1.4 Referance Kalorifer Isıtma Sorunu - Tekleme yaparak Devir yükselmesi

gurhan1106

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
5
Yaş
38
Aracımı alalı 4 ay oldu. Başlarda ısıtma ile ilgili bir sorunum yoktu fakat 2 3 haftadır 150 km yol gitsem bile araç kaloriferi sürekli soğuk hava veriyor. Kırmızı Antifriz kullanıyorum. Araç 110-120 km hıza ulaşınca tekleme yapıyor ve devirden çok fazla düşüyor. 4-5 vitesle çıktığım alanları 2-3 vitesle zor çıkıyorum. Gazın beyninin çevresinde buzlanma fark ettim. Araç tekleme yapıyor ve aynı hızla aynı vitesle gitsem bile 4-5 bin devirlere yükseliyor. O arıza olduğu anda EPC ve Motor arıza lambaları yanıyor. Stop edip tekrar çalıştırdığımda bu arıza lambaları sönüyor. Bilgisayara bağladığımızda 1. bobin arızası verdi ve değiştirdim. Bujileri de sökülmüşken değiştirdim. Bu tekleme sorununu ara sıra yaptığı için sürekli kontrol etme fırsatım olmuyor. Daha önce buna benzer bir sorunla karşılaşan olduysa yardım ederse sevinirim. Yalnız şuan için en önemli sorunum ısıtma. Yardımcı olursanız bir zahmet...Teşekkürler
 
Son düzenleme:
Soğuk üfleme petek ile alakalı olabilir. Petek tıkanmıştır.
Tekleme ise arıza açıklamasındaki gibi ateşleme sistemi bobin arızasındandır.
 
Yakın bir tarihte ilaçlı suyla boruları temizleme yaptırdım. 2 hafta kadar sıcak kaldı sonrasında tekrar soğuk üflemeye başladı. Aracı 3000 devir ve üzerinde kullanınca az bir şey ısıtıyor. Boşa veya düşük devirde sürünce tekrar buz gibi hava veriyor.
 
Peki bu işlem için göğüsün sökülerek petek üzerinde işlem yapılması şart mı? Yoksa başkaca temizleme yöntemleri var mı? Küçük bir ilçede yaşamaktayım ve usta diyebileceğimiz kişi yok kadar az. Traktör tamirinden anlayan ustalar var sadece.?
 
ilaçla temizleme peteği tam açmamış olabilir peteği değiştirmeden önce başka bir yerde yada daha önce temizlik yaptırdığınız yerde tekrar temizletin bence.
gaz beynindeki buzlanmanın sebebi yeterince su gelmemesinden kaynaklanıyor bir yerde mutlaka bir tıkanıklık yada su kaçağı var diye düşünüyorum.
 
Aynisi bir yakinimin 1.4 tdi cordobasinda basina gelmisti. ilk seferde onun peteklerde acilmamisti sonra baska usta basincli su vermis icinde oluk oluk pis pasli su akmis dedigine gore. O gunden sonra sorun yasamamisti... Baska bir ustaya gostermekte fayda var. Tekleme sebebi bile bu olabilir sistemdeki tinaniklik lpg beynine sorun cikariyor olabilir. lpg beyni donarsa lpgyi buharlastiramaz o yuzden sıvı giden lpg yakilmadan atilir hem yakit artar hem tekleme yapar.
 
Geri
Üst Alt