Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sağa Sola Sallanmak...

ilk defa duyuyorum ılgınc bısey :)
 
Bencede Amortisör Patlaktır. Amortisör patlak olduğunda, esnemede, bozuk yola, çukura girdiğinde amortisörün arızalı olduğu taraf sadece yayın üzerinde kaldığı için sürekli zıplar. Amortisör görev yapmadığından dolayı olur bu.
Buna bağlı olarak araç kendisini sürekli olarak salar,yolda tutmakta zorlanırsınız.

Bunu zaten düzgün zeminde yapmaz. Özellikle bozuk yolda başlar ve sallantıya devam eder,
Amortisörlere baktırmakta fayda var bence.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: kfy
Benim aracımda da benzer birşey var. Önceden lastiklerim 195-65-15 idi, daha sonra 215-45-17 oldu. Şuanda ise 225-45-17. Son lastikleri taktıktan sonra araç yoldaki çukurlarda, yükselti farklarında sağ sola gidiyor gibi oluyor. Lastik genişleyince ortaya çıktı bu durum sanki. Sizce normal mi? Bilirsiniz, asfaltın bazı yerlerinde çökmeler falan oluyor, tekerler oraya denk geldiğinde sağa veya sola gidiyor gibi araç.
 
Arkadaşlar bi abim arabasının çok sallandğndan ve kaymasından şikayet ediyordu.Aldım test ettim araba gerçektende sağa sola çok sallanıyor özellikle bozuk yolda.Ve bu sallanma esnasında kaygan bir zemin yakalarsa kayıyor araç.Usta aracı kaldırıp alt takımı kontrol etti ve birşey yok ama sallanma olayını oda test etti ve onayladı. Aklımıza şöyle bişi geldi lastikleri 2008 de takmış.Lastikler eski kaymayı ondan yapıyor sallanmasıda aracın kendi özelliği olabilirmi?.. rot balansı falan sağlam sağa sola kesinlikle sapmıyor sadece bozuk yolda ve ani direksiyon haraketlerinde sağa sola sallanıyor araç. 2006 model rfnce leon... sizce sorun ne olabilir?..
Selam, bu sorunun nerden kaynaklandigini bulabildiniz mi? Bende de aynisi var,tesekkurler
 
Geri
Üst Alt