Merhaba arkadaşlar bende 2004 model seat toledo signo plus var arabamı lpg de sürerken rölanti de dalgalanma oluyor ilk kalkarken sıkıntı yok şehir içinde dur kalk yaptığım da bir kaç sefer rölanti git gide yavaş yavaş aşağıya düşüyor ve bir anda dalgalanma yapıyor düğmesine basıp kapatır kapatmaz benzine geçer geçmez dalgalanma düzeliyor hiç bir sıkıntı görünmüyor ama geri açtığımda devam ediyor bir çok usta ya götürdüm gaz kelebeğini temizlettim adaptasyon yaptırdım bujileri falan filtreleri değiştirdim ama düzelmiyor lpg ayarlarına baktırdım enjektörleri kontrol ettirdim ama bir sıkıntı çıkmadı bunlarda bana gaz kelebeğin bozuk değişmesi gerekiyor diyorlar ama bende diyorum ki madem bu alet bozuk benzinde neden sorun yok serviste orjinal bu ürünün fiyatı 650 tl birşey eğer bu parça bozuk değilken gidip değiştirmek çok saçma boştan bir harcama olucak kime gitsem bir şey söylüyor ne yapacağımı artık bulamıyorum sorun nedir arabam neden bunu yapıyor yardım olabilecek biri varsa rica ederim söylesin teşekkürler.
neden dalgalanır rölanti sıralıyorum...bilgi arşıvımden alıntıdır...yoksa bunları bilsem burda ne işim var dükkan açar tavla atardım
🙂 NOT ALINIZ
🙂
Aracın rölantisinde benzinle ilgili bir sorun yoksa, LPG için olabilecek sorunlar şunlar olabilir:
hava filtresi kirlendiğinde veya yeni değiştirildiğinde rölanti ayrını bozar.
Karbüratör Kelebeği Karbüratör kelebeğinde millerinin bulunduğu yerden hava alıyorsa, aracın benzinde de LPG’de de rölanti ayarı bozulur.
Araç manifoldunun hava alması gaz ve benzinde rölanti ayrını bozar.
Buji veya buji kablolarının kalitesiz olması veya esmiş olması gaz ve benzinde rölantiyi etkiler.
Karbüratör alt takozunun hava alması benzinde ve gaz da rölantiyi bozar, genelde yükseltir.
LPG beyninin de bulunan diyaframın eskimesi, deforme olması LPG’de rolanti ayarının yapılamamasına neden olur. Diyaframın ortalama 50.000 km de değişmesi gerekir.
LPG’nin rölanti ayarı, beynin üstünde bulunan rölanti vidası ile yapılır. Rölanti bozulursa bu vida sağa sola çevrilerek, ayarlanır. Bu işi bilen birisine rölanti ayarını yaptırmak gerekir.
Aracın Westenhousunda sorun varsa benzinde ve dolayısıyla lpg’de rölanti tutmayabilir.
LPG beynindeki diyafram patlak- yırtık olursa LPG’de rölanti ayarı tutmayabilir. Bunun teşhisini LPG ayarlarından iyi anlayan ustalar koyabilir.
Distribütör diyaframında ki problem de hem benzin hem de LPG ’de rölanti sorunu yaratır.
Keza avans ayarının bozuk olması da benzin ve LPG ’de rölanti sorunu yaratır.
LPG beyninde biriken yağ ve tortu rölantiyi bozar. Bu yağ ayda bir kez temizlenmelidir.
LPG beyin bobinine giden elektrikte voltaj düşerse, bu, rölanti bozulmasına neden olabilir.
Yetersiz elektrik gelmesi bobin yayının bozuk olmasıdan kaynaklanabilir.