Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Renault FIA Konseyi’ne çağrıldı

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Renault, geçtiğimiz yılki Singapur GP’de kasıtlı kaza iddialarıyla ilgili olarak, bu ay sonuna doğru yapılacak duruşma öncesinde FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’ne çağrıldı.

Takım temsilcilerinden; Nelson Piquet’nin, takım arkadaşı Fernando Alonso’nun kazanmasına yardımcı olmak için, kasıtlı olarak kaza yaptığı iddialarına cevap vermek üzere 21 Eylül’de Paris’te düzenlenecek oturumda hazır bulunmalarının istendiği belirtildi.

Ortaya çıkan yeni deliller ışığında iddiaların, geçtiğimiz hafta sonu yeniden gündeme gelmesinden hemen sonra FIA da, ortada ciddi bir suçlamanın olduğunu belirtmiş ve konuya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

FIA tarafından dün yapılan açıklamada, “ING Renault F1 temsilcilerinden, 21 Eylül 2009’da, Paris’teki FIA Dünya Motor Sporları Konseyi olağanüstü toplantısından önce, konseye gelmeleri talebinde bulunulmuştur” denildi.

Açıklamada, “Takım temsilcilerinin Uluslar arası Spor Yasası’nın 151c Maddesi’ni ihlal dahil, suçlamalara cevap vermesi istenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Yasanın 151c Maddesini ihlal, uyarı cezasından, şampiyonadan men etmeye kadar çok çeşitli cezaları öngörüyor.

Piquet’nin yarışın başındaki kazası güvenlik aracının piste girmesine neden olmuş, ancak zamanlama açısından tam olarak Alonso’nun, ilk pit stopunu çok erken yapmış olmasına rağmen, gridde liderliği ele
geçirdiği bir periyoda denk gelmişti.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt