YCO
Kayıtlı Üye

Kimi Monza'da kerb'lerin önemine değindi
Pazar günü Belçika GP'sini dördüncü kez kazanan Ferrari Pilotu Kimi Raikkonen, aynı başarıyı Monza'da ortaya koyabilmesinin zor olacağını söyledi.
En son 2008 İspanya GP'sinden bu yana 16 aylık zafer açlığını Spa-Francorchamps'da kazanarak gideren Raikkonen, hızlı Monza Pistinde rakiplerinin düzlüklerdeki kerb'lerde ortaya koyacakları performansın kendilerine yardım etmesini beklediğini belirtti. Spa'da dört kez kazanan Raikkonen'in, Monza'da henüz bir zaferi bulunmuyor. Monza'daki en iyi derecesi 2006'da McLaren ile aldığı ikincilik.
Raikkonen Monza ile ilgili açıklamasında, "Zor olacağını sanıyorum. Otomobilimiz, kerb'lerde rakiplerinkiler kadar güçlü değil. Bu da Monza'da hızlı olmanın anahtarıdır. Kerb'leri yeterince iyi kullanma yeteneğimiz maalesef güçlü yönümüz değil. Bu nedenle İtalya GP'sinin kolay olmayacağını düşünüyorum. Ama Cuma serbest antrenmanlarında otomobilimizin gücünü görüp, buna göre ayarlarımızı yaparak elimizden gelenin en iyisini ortaya koymayı hedefliyoruz" dedi.
Raikkonen geçen yıl Monza'da yapılan ve yağmur altında geçen yarışı 9. bitirdi ve puansız ayrıldı.
PadokF1