Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Park Sensörü

EAGLE01

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
179
Seat Toledom park sensörüne kavuştu bugün. Cyclone marka park sensörü aldım 55liraya. Sensörler parlak siyah renkte, tamponu delmek için kutudan matkap ucu da cıkıyor. Akülü vidalamam da olunca montaj için sprey boya ve biraz el becerisinden başka bir şeye ihtiyacım kalmadı.

Park sensörünün özellikleri şöyle:
Üç kademeli sesli uyarı
4 adet hassas algılamalı sensör
Ayarlanabilir ses
Gizli ve kolay montaj
Boyanabilir ve ayarlanabilir sensör özelliği
Akıllı mikroçip yazılımı
Waterproof (Su geçirmez) soketli sensör
Metal tamponlara uyumluluk
Kolay montaj için sensörlere tam uyumlu montaj aparatı (matkap ucu)
19 mm’lik sensör özelliği
“Bi Bi Bi” uyarı sesi
Siren boyutu:74*49.5*15 mm
Algılama mesafesi: 0.2/1.5m
Ultrasonik Frekans: 40Khz
Çalışma Sıcaklığı: -30C/+70C

Öncelikle tamponu 129cm olarak aldım sensörler çok çaprazda kalmasın diye 43er cm arayla park sensörleri için delik açtım. Delikleri açarken bir yandan da sensörleri griye boyadım.












Sonra stepne havuzunda, lastiğin arkasındaki, plastik parçayı çıkarıp orda bir delik buldum :)

Soldaki 2 park sensörü deliğimden kablolarımı içeri taşıyabilmek için bana klavuzluk edecek 2tel kullanıp bu delikle içeri girdim.





Sonrasında orta sağdaki (3.) delikten orta soldaki(2.) deliğe bir telle uzandım.



Sağ kenardaki delikten(4.) de sağ ortadaki(3.) deliğe bir tel çektim.



En sağdaki delikde (4.delik) bulunan telin ucuna park sensörü kablosunu bantladım ve teli çekerek sağ orta deliğe (3.delik) geçtim. 3.deliğimde bulunan telin ucuna başka bir sensör kablosu bantladım ve 4.delikten gelen kablonun ucunu da yine bu tele bantlayarak. 4.ve 3. deliklere montajlanacak sensör kablolarını sol orta deliğe (2.delik) aktarmış oldum. Bunu yapmam gerekti çünkü içeri girmemi sağlayacak stepne havuzundaki deliğin en yakın olduğu park sensörü deliği 2. olan.

6. ve 7. fotoğraflarda gördüğünüz 2 tel 1. ve 2.deliğimden stepne havuzuna ulaşıyordu. 1.delikdeki tele de bir kablo bantlayıp bu kabloyu içeri aldım. 2. deliğimde 4. ve 3. sensörlerin kablosu ve 2.deliğin klavuz teli vardı. Bu 2.deliğin klavuz teline önce 4.deliğin kablosunu bantlayıp onu içeri aldım daha sonra 3.deliğin kablosunu bantlayıp onu içeri aldım en son da 2.deliğin kablosunu bantlayıp içeri aldım. Artık 4sensörümün kabloları da tamponu indirmeden servise gitmeden içeri giriş yapmıştı. Çok heyecanlandım sizler için bir kaç fotoğraf daha çektim :)

4 kablom da içerde



Burda da içeri aldığım kablolar dışarı sarkıyor



Sıra geldi kurumaya bıraktığımız sensörleri kablolara bağlayıp yerlerine takmaya :)







Bugünlük bu kadar bir kaç saat sonra geri vites lambasına ulaşıp elektrik bağlantısını tamamlayacağım. Beyni ve buzzer dedikleri o ses veren hoparlör benzeri şeyi yerleştirip. Toledomu sensörlü yapmış olacağım :)
 
valla eline sağlık ben bu kadar uğraşmazdım.. :)
 
eline sağlik çok da güzel olmuş...bu tür şeyleri insanın kendisi yapmasi kadar güzel bir şey yok valla , iş bitince güzel yaptiğinda uzaktan bakip seyretmek keyifli oluyor..gerçi iş iyi yapilamassa da sinir stress sahibi oluyosun orasi ayrı =)
 
bişey kalmamış işi bitirmişsin sol arka çamurlugun oradan geçiyor benim arabada kablolar oradan geri vites kablosunu bulup bağlayacaksın tamamdır

---------- Post added at 09:47 ---------- Previous post was at 09:45 ----------

sanırım ekran yok sensörde ? eğer yoksa 55 tl çok vermişsin hacı abi onların hakkı 30 tl
 
çok güzel bir paylaşım teşekkürler.
 
Bende yaptıracağım artık deliriyorum park ederken hep sıkıntı walla helal olsun abi :)
 
Eline saglık engın ,fotolu anlatım da cok faydalı olmus,gule gule kullan
 
çok teşekkürler, 55 çoktu ama ücretsiz kargo bir de card finansa kampanya yapmışlardı %25 puan veriyordu. 40a falan gelmiş oldu 8 taksit. :) ekranlılara da baktım ama 0.3metre 2metre diyor hassasiyetine. ekranda 0.3m yazcaksa devamlı 0.2 0.1 olmıycaksa bir anlamı yok dedim bir de koyacak yer bulamadım araçta, sensör işini bitirdim bugün ancak geri vites lambası bizim bagajda,bagajdan + kablosunu gözükmeden geçiremedim, 1saat gibi vaktim vardı aceleyle bitrdim pek içime sinmedi onun için bu konuyu bugün bitirmiyorum temiz bir işcilikle bitircemsensör için 0.2m en son gösteriyordu gercekten de 0.2m kala ötüyor. Kaldırıma paralel parkettiğimde kaldırımı bile algılıyordu. Benim gayet hoşuma gitti. Renk de sırıtmamış ton farkı yok gibi :)
 
valla bende hayatta uğraşmazdım bu işle..helal olsun sen yine uğraşmışsın..ben hemen kızıp sinir oluyorum yaparken işlerim aksi giderse..:D
 
eline saglık çok guzel olmuş.böyle kendı kendıne ugrasılıp, el emegıyle yapılmış ,resımlerle tek tek anlatılmış, zaman ayrılıp yapılan uygulamalara bayılıyorum.tebrık ederım
 
Geri
Üst Alt