Fren seslerine alışsak iyi olacak sanırım, Avrupa Birliği fren balatalarında kullanılan içeriklerde düzenleme yaptı ve bazı kimyasalların kullanımı yasaklandı, bu yüzden de frenler ötmeye başladı. Hatta geçen gün yanımda bir Audi Q8 park ederken frenlerden gelen sesleri duymanız lazımdı. O kadar pahalı bir araçtan gelmesi resmen içler acısı bir görüntüydü 🙂
Arkadan park manevrası yaparken gelen ses normal gerçekten bu arada. 7 senede 3 farklı Seat 1 de Golf kullandım, frene basılıyken ya da park freni çekiliyken direksiyonu çevirirseniz arka tarafı uğuldar. Bütün araçlarımda vardı. Torsiyon çubuklu arka aksın güzellikleri... Hatta o sese o kadar alışmışım ki şu anki aracım uğuldamıyor aynı durumda ve ben frene basmıyorum gibi hissediyorum bundan ötürü.
Yakıt çalkalanma sesi MQB araçların tamamında olan, genelde depo doluyken daha çok çıkan ve çoğu zaman park edip motoru kapattıktan sonra duyulan bir sestir. VAG'ın depo içindeki dalga kıranı kaldırdığı için çıktığı söylenir ama şu an hemen hemen bütün VAG araçlarında olan bir ses. Bazen biraz da sert fren yaparak park ettiğimde sesle birlikte sanki arabanın da ufak ufak sallandığını hissettiğim olurdu yakıtın salınımına göre.