Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Nissan, Türkiye`ye üretime geliyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Hafta içinde açıklanan Renault, Hyundai ve DFM yatırımlarının ardından 4`üncü Bombayı Nissan patlattı.

6922.jpg


Nissan, Türkiye`ye ürtime geliyor

Japon markası, 2010`da satışa sunacağı ticari modeli NV200 Vanetta`nın üretimi için Türkiye`yi araştırıyor...

Japonya`nın üçüncü büyük otomotiv devi Nissan da Türkiye`de üretim için çalışmalara hız verdi. Yeni teşvik yasasının açıklanmasıyla hareketlenen Türkiye pazarı, birer birer yeni yatırımları çekmeye başladı. Hafta başında Renault`un açıkladığı Fluence üretimiyle start alan yatırım kararları, Hyundai ve Çinli DFM markalarıyla devam etti. Son olarak Japon üretici Nissan da, önümüzdeki yıl piyasaya sunacağı ticari modeli için Türkiye`de üretimi gündemine aldı.

NV200 KONSEPTİ ÜRETİLECEK

Nissan Qashqai`nin yeni versiyonunun tanıtımında BUGÜN`e açıklamalar yapan Nissan Otomotiv`in yeni Genel Müdürü Takahide Aibara, yeni ticari araçları NV200 Vanetta`yı Türkiye`de üretmeyi düşündüklerini belirterek, `Altyapı ve teşvikleri inceliyoruz. Türkiye`de üretimle ilgiliyiz` dedi. Önümüzdeki yıl Türkiye`ye özel ürünler sunacaklarını belirten Aibara, şöyle devam etti:

`2010`da Türkiye`de NV200 isimli konsept aracımızın seri üretim modelini piyasaya sunacağız. Türkiye, ticari araçta büyük bir pazar. Yıllık 100 bin civarında satış yapılıyor. Dolayısıyla ticari modelin burada üretimini değerlendiriyoruz.`

Yılbaşında göreve geldiğini hatırlatan Aibara, Türkiye`nin çalıştığı dördüncü ülke olduğunu söyledi. Değişken kur sebebiyle pazarın diğer ülkelere göre çok farklı olduğunu belirten Aibara, `Euronun sürekli değişmesi her ay fiyatları gözden geçirmemizi gerektiriyor. İthal markalarda yaşanan bu durum rekabeti de etkiliyor` dedi.

ZENGiN DONANIM 55 BiN TL`DEN BAŞLIYOR

Nissan Qashqai`nin 2009`un başından beri SUV segmentinin satış lideri olduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, pazarda ağustos tahmini kapanış adediyle bakıldığında yüzde 2`lik bir daralma olduğunu belirterek, `Ben pazar payı olarak şu anda geçen yılın üzerindeyim` dedi.

PAZAR DURABİLİR

ÖTV indiriminde eylülün son ay olduğunu belirten Sancaktaroğlu, 1 Ekim`de ne olacağını bilmediklerini bildirdi. Sancaktaroğlu, `Eğer ÖTV eski değerine çıkarsa satışlar ne kadar yavaşlar? Mevsimsellik açısından son 3 ay otomotivde gerçekten iyi aylardır. Bir anda vergi yükselirse durma olabilir ki biz bunu haziranda yaşadık` diye konuştu. Yüksek bir donanımla sunulan Platinum modelinin fiyatı 54 bin 990 liradan başlıyor.
 
gelin gelnde fabrıka kurucagınız yerde iş imkanı olsun
 
Maasallah.. böyle devam eder umarım yatırımlar
 
sanayi patlayacak bir gün inşallah, keyifli haberler bunlar. ufak kıpırdanmalar küçük ölçekli projelerle yatırımlar başladı gibi sanki
 
Geri
Üst Alt