Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

New York'la vedalaşın

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
newyork1.jpg


Forbes, Moskova'nın da yeni değişimde küresel başkent olabilmek için şansının yüksek olduğunu kaydetti.

Dünya başkentlerinin yer değiştirmesinde ekonomik krizin etkisi büyük. Nakit girdisinin azalması, iş kaynaklarının başka bölgelere kayması, alt yapı çalışmaları etki eden önemli parametreler arasında yer alıyor. Dünyanın yeni merkezleri arasında Hindistan'ın üç şehri, Mumbai, Bangalore ve Haydarabad'ın yer alması dikkat çekti.

Forbes makalesinde, "15 yıl önce Moskova mutsuz insanların alış veriş yapmak için kuyrukta bekledikleri bir şehir görüntüsünde idi. Şimdi Moskova otelleri dünyanın en pahalı otelleri olarak biliniyor. Dev enerji kaynaklarına sahip olan Rusya'nın güçlü başkenti, Avrupa üzerinde enerji etkinliğini kullanmaya devam ediyor. Moskova'nın değişiminde en büyük rol enerji endüstrisine ait" tespitinde bulundu.

Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından bu yana Moskova'da radikal değişimler gerçekleştiği kaydedilen analizde, "240 metre yüksekliğindeki Moskova Devlet Üniversitesi şehrin en yüksek binası idi. Şimdi Avrupa'nın en yüksek binalarının inşa edildiği Moskova, gökdelenler şehri olma yolunda. 10 milyonun üzerindeki nüfusu ile de Avrupa'nın en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor." ifadeleri kullanıldı.

Forbes'a göre Moskova'nın dünya başkenti listesinde yer alabilmesi, enerji fiyatlarının yüksek seyretmesi ile yakından ilgili.

ntvmsnbc
 
Dünya dengeleri artık çok hızlı değişmeye başladı. Nasıl ayak uydurucaz bilmiyorum
 
ibre tekrar rusyaya dogru donuyor
 
Istanbul'un merkezi de her geçen ilerliyo..
 
merkez kayıyosa şehir de kayıyo demektir Özgür'üm.. :)
 
istanbul u sadece bagdat caddesı taksım kadıkoy olarak degerlendırme
 
öyle değerlendiren kim Özgür'üm..
iş merkezleri bile Ayazağa tarafına doğru kaymaya başladı.. ;)
 
işte bunlar en basında planlanıcaktı
bu kadar kentlesme yasandıktan sonra sımdı kayması bıseyı degıstırmıcek
yıne aynı curcuna devam
 
Her türlü sarsıntıya sıkıntıya gögüs gerdik bakalım bu kriz neler alıcak daha bizden...
 
Geri
Üst Alt