Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

NASCAR Dünyası..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Sprint Kupasında sezon ortası sürücü değişiklikleri

nascar_car2.jpg


NASCAR Sprint Kupasında verilen iki hafta ara boyunca üç sürücü takım değiştirdi. Kamyonet Serisi sürücüsü Erik Darnell, Hall of Fame Racing'de Bobby Labonte'nin yerine geçerken Labonte de TRG Motorsports'ta David Gilliland'in koltuğuna geçti. Gilliland ise Joe Gibbs Racing ile anlaştı.

NASCAR Camping World Kamyonet serisinde yıldızı parlayan Roush Fenway Racing sürücüsü Erik Darnell, Hall of Fame Racing'de Bobby Labonte'nin yerini aldı.

Mali sorunlar yaşayan HoF Racing, bu değişikliğin mali sorunlar nedeniyle olduğunu belirtti. Darnell, takımın ortak olduğu Roush Fenway Racing ve Northern Tools'tan da destek bulduğu için koltuğa oturma şansını elde etti.

Bu arada 2000 Sprint Kupası şampiyonu Bobby Labonte de uzun süre işsiz kalmadı. Bu seneye küçük bütçeyle başlamasına rağmen iyi sonuçlar alan ve büyüme çalışmalarına başlayan TRG Motorsports, geri kalan yarışlar için Labonte ile anlaştı.

TRG Motorsports ile yarışan David Gilliland de açıkta kalmadı. Gilliland, bu hafta ayağı kırılan Bill Elliott'ın yerine Wood Brothers aracında yarışacak. Ayrıca Amerikan sürücü geri kalan yarışlardan üçünde Joe Gibbs Racing'in dördüncü otomobilinde olacak.

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu


---------- Post added at 01:23 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

Carl Edwards, bu hafta sağ ayak kemiğini çatlattı. Ancak Amerikan sürücü buna rağmen Pazar gecesi Atlanta'da pistte olacak.

c_edwards_nascar_pocano08.jpg


Edwards, hafta içerisinde arkadaşlarıyla frizbi oynarken sağ ayağını çatlattı. Amerikan sürücü Missouri Üniversitesinde kontrol edildi. Takımın açıklamasına göre Edwards bu hafta Atlanta'da hem Nationwide, hem de Kupa serisinde yarışacak.

Edwards, başına gelen durumu şöyle açıkladı;

"Bunun çoğu kişiye saçma geleceğini biliyorum çünkü kendim de zor inanmıştım. Arkadaşlarla frizbi oynuyorduk. Bir arkadaşımla aynı anda frizbiyi tutmaya çalıştık. Sonra duyduğumuz tek şey bir kırılma sesiydi."

Carl Edwards, bu hafta Atlanta'da alacağı sonuca göre Chase pozisyonunu garanti edebilir.

Bu arada bu hafta Bill Elliott da motocross yarışında üç kaburga kemiğini kırdı. Elliott'ın yerine bu hafta David Gilliland geçecek. Elliott'ın Kansas'ta pistlere dönmesi bekleniyor.

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu


---------- Post added at 01:24 ---------- Previous post was at 01:23 ----------

Brad Keselowski, 2010 için Penske Racing ile anlaştığını açıkladı. Bu arada Hendrick Motorsports da Keselowski'nin peşini bırakmış değil.

nascar_watkins_glen.jpg


Geçen sene ve bu sene Nationwide serisinde Dale Earnhardt Jr'ın takımıyla ilk üçte olan Keselowski, bu sene Hendrick Motorsports ile yarı zamanlı yarışıyordu.

Talladega'da ilk galibiyetini elde eden Keselowski, sonraki yarışlarda da ilk 10'a girmeyi başarmıştı. Ancak Keselowski, tam zamanlı bir araç istediğini ve bu nedenle Penske Racing ile anlaştığını belirtti.

Brad Keselowski, seneye 12 numaralı otomobilde David Stremme'in yerine geçecek.

Bu arada Hendrick Motorsports da Keselowski'nin peşini bırakmış değil. Takım sahibi Rick Hendrick, hala Keselowski için planları olduğunu ve gelecek sene Hendrick Motorsports'tan tamamiyle bağımsız olmayacağını söyledi.

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu
 
Patrick, NASCAR'da yarışmaya hazırlanıyor

Danica Patrick, yıllardır tartışılan NASCAR'da yarışma fikrini sonunda hayata geçirmeye hazırlanıyor. Stewart Haas Racing ortağı ve yarışçısı Tony Stewart, Patrick'in seneye NASCAR'a geçmek için kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

d_patrick_face.jpg


Danica Patrick, Stewart Haas Racing merkezini iki kez ziyaret etmişti. Buna karşılık IndyCar serisi yönetimi de Patrick'in IndyCar'da kalması için bizzat kendileri çalışacaklarını belirtmişlerdi.

Stewart, Patrick'i seneye kesinlikle NASCAR'da göreceğini düşünüyor;

"Onun bir süre içerisinde burada olacağına garanti edilebilirim. Ne yapmak istediğini biliyorum. Buraya geldiğinde direk gözlerimin içine baktı ve 'Benim yapmak istediğim bu. Çok eğlenceli görünüyor. Zor ama eğlenceli.' dedi. Bunun yanlış bir fikir olduğunu düşünmüyor. Bunu gerçekten yapmak istiyor. Bize geldi çünkü nasıl yapacağını planlıyordu."

"Ciddi olduğundan eminim. Bunu gerçekten istiyor. Şu anda anladığım kadarıyla zaman kolluyor ve nasıl adımlarını sağlam atacağını düşünüyor."

Stewart ayrıca NASCAR'da yapıp yapamayacağını anlamanın en iyi yolunu öncelikle Kamyonet veya Nationwide serisinde yarışmak olduğunu söyledi ve Juan Pablo Montoya'yı örnek verdi.

Tony Stewart da 1997'de IRL şampiyonu olduktan sonra 1999'da NASCAR'a geçmiş ve iki kez de Sprint Kupası şampiyonluğu elde etmişti.

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu
 
nasıl bır zevke sahıptır bu yarıslar ya
 
Atlanta'da Kahne kazandı, chase şekillendi

nascar.jpg


Atlanta'da yapılan NASCAR Sprint Kupası yarışını Richard Petty Motorsports sürücüsü Kasey Kahne kazandı. Chase'e bir yarış kalırken puanlama şekillendi.

Atlanta'da yarışa Earnhardt Ganassi sürücüsü Martin Truex Jr polden başladı. Liderliği önce Jeff Gordon ele geçirdi.

Yarışın yarısında ise Kevin Harvick iyi bir momentum yakaladı ve liderliği ele geçirdi. Son 50 turda ise Kasey Kahne ve Juan Pablo Montoya da Harvick'i yakalayarak liderlik için yarıştılar.

Son 10 tur kala sallanan yeşil bayrakta Kasey Kahne arayı açmayı başardı ve sezonun ikinci galibiyetini elde etti. Kevin Harvick ikinci olurken Juan Pablo Montoya da üçüncülüğü elde etti. Reutimann ise bir kez daha ilk 5'e girdi.

Böylece 11 sürücü chase pozisyonlarını garanti ettiler. Geriye bir pozisyon, üç aday kaldı. İşte chase sürücüleri; Tony Stewart, Jeff Gordon, Jimmie Johnson, Denny Hamlin, Kurt Busch, Carl Edwards, Ryan Newman, Greg Biffle, Mark Martin, Kasey Kahne, Juan Pablo Montoya.

Kalan son pozisyon için ise Matt Kenseth, Kyle Busch ve Brian Vicker aday durumda. Haftaya yapılacak olan Richmond yarışı ile birlikte son pozisyon da belli olacak ve chase başlayacak.

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu
 
Edwards, sakat halde sondan gelip kazandı

Geçen hafta frizbi oynarken ayağını çatlatan ve padokta bastonla dolaşan Carl Edwards, Richmond'da Nationwide yarışını 39. sıradan başlayarak kazandı.

c_edwards_nascar_08.jpg


Yarışın erken favorisi Denny Hamlin'di. Bu pistte her yarışta lider gitmeyi başaran Hamlin, yine polden başladı ve 101 tur lider gitti. Bu arada yarışa 39. sıradan başlayan Edwards büyük bir yükseliş gösterdi.

227. turdaki pitlerden sonra ise sakat halde piste çıkan Edwards liderliği aldı ve bir daha bırakmadı. Kevin Harvick ve şampiyonadaki rakibi Kyle Busch'u arkasında tutmayı başararak kazandı.

Bu sene her ikisi de Kupa serisinde yeteri kadar hızlı olamamasına rağmen Carl Edwards ile Kyle Busch arasındaki rekabet Nationwide serisinde devam ediyor. Busch şu anda Edwards'ın 201 puan önünde lider.

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu


---------- Post added at 13:01 ---------- Previous post was at 13:00 ----------


Montoya, Chase'e girmeyi başardı


jpm_face2.jpg


Juan Pablo Montoya, NASCAR Sprint Kupasında bu sene ilk kez Chase'te yer alacak. Puanlamada 8. sıraya kadar çıkan Kolombiyalı sürücünün yeni hedefi şampiyonluk.

Formula 1'de başarılı olmasına ve prestijli zaferler kazanmasına rağmen istikrarlı olamayarak şampiyonluk elde edemeyen Montoya, Sprint Kupasında bu sorunun üstesinden gelmiş gibi görünüyor.

Kolombiyalı sürücü bu sene ilk 25 yarışta 12 kez ilk 10'a girmeyi başardı, bu daha sezonun üçte ikisinde geçen sezonun iki katı başarı elde ettiği anlamına geliyor. Ayrıca tecrübeli takım arkadaşı Martin Truex Jr puanlamada 24. sırada iken Montoya 8. sıraya kadar çıkmayı başardı.

Atlanta'da chase'e girmeyi garantileyen Montoya, bu sene ovalde de zafere defalarca yaklaştı. Indianapolis'te domine ettikten sonra pitte sınırı aşarak ceza alan Montoya, Pocono'da ikinci ve Atlanta'da üçüncü olmuştu.

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu
 
Montoya, ilk kez chase'e girmekten memnun

jpm_face.jpg


Kariyerinde ilk kez chase'e giren Juan Pablo Montoya, hislerini dile getirdi. Kolombiyalı sürücü, yıllardır amaçladığı chase'e girmekten memnun olduğunu söyledi.

NASCAR tarihinde chase'e giren ilk Amerikan olmayan sürücü, chase'te bir favori olmadığını ve heyecanlı geçeceğini belirtti;

"Çok yakınız. Her hafta iyi yarışlar çıkardık. Birşey bilmiyorum, göreceğiz. Chase'in ilk üç yarıştan sonra kimlerin nerede olduğunu daha net göreceğiz."

"Şu anda herkes oyunun içinde. Artık her yarışı tamamlamak zorundasınız. Şampiyon olmak istiyorsak onunculuk bile artık kötü sonuç olacak, iyi sonuç ise geçen yarışlarda yaptığımız gibi birincilik için savaşmak olacak. Bunun tek yolu bu."

"Planımız şu andaki gibi devam etmek, tabi daha agresif de olabiliriz."

"Sezonun başında takımlarımız birleştiğinde hiçkimse bizim rekabetçi olacağımızı tahmin etmiyordu. Bu nedenle bunu görmek çok hoş."

Montoya'nın takım patronu Chip Ganassi ise şunları söyledi;

"Bu büyük bir olay. Chase'in ilk yılında 10 kişi alınmıştı ve biz (Jamie McMurray) 11. olmuştuk. Sonraki sene yine 10 kişi alındı ve biz 12. olduk. Şimdi bunu gerçekleştirmek çok hoş."

"Juan'ın üzerinde çok yoğunlaştık. Kendi otomobilimde Dünya üzerindeki hiç kimseyi ona tercih etmem ve o da bunu biliyor. Bu takım onun üzerine kuruldu."

"Bu yeni bir yarış. Artık herşeyi sıfırlamak ve yeniden başlamak durumundasınız. Herşey mümkün ve bunu daha önce de görmüştük. Paramı Montoya üzerine yatırdım."

TurkiyeF1.com
Ozan Kulcu
 
Montoya, chase'e pist rekoruyla polden başlıyor!

jpm_face.jpg


Juan Pablo Montoya, Chase'in ilk yarışı için yapılan sıralama turlarında pist rekorunu kırarak pol pozisyonunu almayı başardı.

New Hampshire'da Kolombiyalı sürücü 133.431 mil/saat hızla tur atmayı başardı, 28.545'lik bir süre yaptı ve pist rekorunu kırdı.

Sıralamada ikinci sırayı Tony Stewart alırken ilk 10 sırada 7 chase sürücüsü bulunuyor. Bunların dışında Go-Or-Go-Homer sürücülerinden Bobby Labonte, chase'i kılpayı kaçıran Kyle Busch ve David Stremme de bulunuyor.

Sıralamada şampiyona lideri Mark Martin 14. sırada kalırken Jimmie Johnson 16. sırada. 26. sıradaki Brian Vickers ise en gerideki chase sürücüsü.
 
oturup izledin mi hiç sevmiyorum diyosun olm.. :)
 
Geri
Üst Alt