Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mercedes'in yeni canavarı

ZGR

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
14,927
Yaş
32
Mercedes'in yeni canavarı

Otomotiv devi Mercedes de rüzgara karşı koyamadı. İşte en teknolojik Mercedes: E-Cell Plus...

Mercedes Benz de BMW gibi Frankfurt Motor Show'un açılışını bekleyemedi ve en son araç tasarımlarından birini sergiledi.

E-Cell Plus, menzili uzatılmış bir hibrit. Şimdiki Mercedes-Benz A ve B Serilerinin parçalarını ve Smart'ı bir araya getiriyor.

BlueZERO konseptinin bir parçası olarak sadece elektrik veya hidrojen yakıt hücresiyle çalışan versiyonları bulunuyor. E-Cell Plus ilk defa bu yılın başlarında gerçekleşen Detroit Motor Show'da duyurulmuştu. Şimdi ise güncellenmiş özellikler ve yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

E-Cell Plus sürekli 70kW (94bhp) gücünde bir elektrik motoruna sahip. Bu motorun uç noktadaki performansı ise 100kW (134bhp) ve 320Nm (236lbft) tork sağlıyor. Ama özellikleri bununla bitmiyor...

Motor, kaputun altında yer alıyor ve 18kWh kapasiteli lityum-ion batarya ile önden çekiş sağlıyor. Bu batarya aracın zemininin altında yer alıyor.

Sadece elektrikle 100 km menzile sahip aracın bataryası bitince arka tarafta yer alan küçük bir benzinli motor devreye giriyor ve aracın menzilini 482 kilometre uzatıyor. Toplamda 582 km menzile sahip aracın benzinli motoru üç silindir, 1000 cc ve turbo-şarjlı. Bu motor Smart'tan alınmış.

E-Cell Plus'ta 50kW (67bhp) gücü 3500 devirde sağlıyor.Aracın maksimum hızı saatte 150 kilometre ve 100 km hıza çıkması 10 saniyenin biraz üzerinde zaman alıyor.

asdpj.jpg


liveimagesfotohabermerc.jpg


liveimagesfotohabermerc.jpg


liveimagesfotohabermerc.jpg


liveimagesfotohabermerc.jpg
 
fotolar açılmıyo ama okuduğum kadarıyla saçma sapan bi otomobil bu yahu..
oops değerleri yanlış okumuşum iyimiş.. :)
 
resimler acılmadı
ama sorunu duzelttım

ayrıca mercedes ın sacma sapan bı araba urettıgını hıc gormedım:D
 
mercedes buu arabada süper
 
Smart var..
Roadster değil.. :)
 
sonucta smart mercedes degil ben mercedes markalı olarak bahsettim
 
Ben tam bir mercedes hayranı olmama rağmen bu aracı pek beğenmedim :(
 
herşeyi anladımda consept niye altın ve tonları üzerine çizilip yapılmış onu çözemedim.
 
Geri
Üst Alt