Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Massa: 'Button baskıdan kurtulmazsa şampiyon olamaz'

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
jenson-button-car.jpg


Felipe Massa, Jenson Button'ın son yarışlarda yaşadığı duraklamanın, şampiyonluk mücadelesindeki baskıyla başa çıkmasında başarsızlığına neden olabileceğini söyledi.

Türkiye Grand Prix'den bu yana podyum finiş yapamayan Brawn GP pilot, 16 puanlık avantajına rağmen takım arkadaşı Rubens Barrichello'nun tehdidiyle karşı karşıya. Ayrıca onun hemen ardından da Red Bull piloları geliyor.

Grand prixleri televizyondan takip eden Massa, şampiyonanın ortada olduğunu ancak Button'ın üzerindeki baskıyı daha iyi yönetememesi halinde bu mücadeleyi kaybedeceğini ifade etti.

Massa, Guardian gazetesine verdiği mülakatta, "Bana bakın, Brezilya'ya Hamilton'ın 6 puan gerisinde geldim. Neredeyse şampiyon olmuştum" diye konuştu.

Brezilyalı sürücü, "O sadece bir yarıştı. Rubens'in 16 puanı kapatmaka için önünde daha beş yarış var. Çok büyü bir ihtimal. Bu Jenson'a bağlı. Jenson kötü gidişatını sürdürürse, bu Rubens'e çok yardım edecek. Bence, Jenson baskıdan dolayı kötü günler geçiriyor. Tek neden bu" dedi.

İngiliz sürücü için sezon başında herşeyin çok güzel ve kolay olduğunu söyleyen Massa, "Yeni bir takımda, ilk yedi yarıştan altısını kazanmıştı. O zaman farklı bir şampiyonluk mücadelesi vardı. Şimdi ise çok farklı bir baskı altında" ifadelerini kullandı.

Massa, "İlk yarışlarda birçok takımdan neredeyse yarım saniye daha hızlıydı. Her yarışı kolayca kazanıyordu. Baskı yoktu. Fakat şimdi kazanması oldukça zor olan yarışlar var" dedi.

Bu baskının Button'ı etkilediğini belirten Massa, "Bu problemle daha iyi başa çıkması lazım. Bunun üstesinden gelmezse, şampiyonluk gidecek" diye konuştu.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt