Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

makyajlı leon için hoparlör önerisi

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
arkadaşlar aracımdan bir süredir uzak kaldım onu çok özledim kaşıntıda tuttu bişiler yapayım dedim

genelde arabada tek olduğum için sesi yüksek seviyede dinlerim. dolayısı ileorjinal ünite sesi bozuyor bir miktar ki ondan rahatsızoluyorum. e malum toledodan yüksek standarda alışkınız

bu konuda neredeyse hiç bir bilgim yok.

öncelikle ön kolonların ve arka kolonların ölçüsü nedir? tweeter larıda değiştirmeyi düşünüyorum aynı şekilde onlarında ölçüsünü öğrenebilirsem sevinirim.

ayrıca üzerinde orjinal gelenlerin watt cinsinden gücünü ve markasını bilen arkadaşımız varmı?

son olarak. ön için ikili kolon takımı max 150 200 tl olacak şekilde arka içinde 100 150 tl olacak şekilde bütçe ile bana önerebileceğiniz marka model tavsiyelerine açığım

ilgilenen ve yardımcı olan herkese teşekkürler
 
Önce teybi değiştir bir süre orjinal hoparlörlerle kullan yok istdiğim kaliteyi alamıyorum dersen sadece hoparlörleri değiştirmeyle olmaz olur da daha kötü olur component almanı tavsiye ederim onlara da amfi gerekir teybin gücü az gelir yüksek seste dinlediğin için, component olarakta 250liraya morel tempo ve dls ürünleri memnun edebilir seni. sesleri yumuşak olduğu için çoğu kişi beğeniyor, ve o fiyata alabileceğin en güzel 2 markadır ses olarak tabi dinlediğin müzik türüne göre de değişir... diğer soruların hakkında malesef bir bilgim yok. Ama hepsini bir anda yapma sırayla git derim ben.
 
Yunus Emre sesin bozulmasının sebebi hoparlorler degil, ses çıkışındaki yetersizlik hoparlörleri değişsende düzelmicek.. :) Ne kalitede bir ses istedigini belirtirsen daha çok yardımcı olabilirim.:eek:key:
 
teybin ne bilmiyorum ama enginin dediği gibi teybin yani deyişle cd çaların önemi büyük..şunu unutmamak lazım..iyi ses filtre edilerek alınıyor..bu dönemlerde insanlar bu olaya girmeselerde..EQ çok önemli..ama sıralama da önemli...Cd çalar-mutlaka sub çıkışı olanını al..ve sub çıkışını sana göstersinler gözlerinle gör..EQ..amfi.çok çıkışlı sub'ı da beslesin. yada ayrı ayrı kendinden crossover lı component takım..subwoofer gerekirse onun için amfi..ve enerji beslesin diye kopasitör..enerji düşük kalırsada istediğin sesi alamazsın..bi de istersen yalıtım yaptır sebebi de bas vuruşlarında arbada gevşek bulunan plastik malzeme titremesin..titreyen plastik extra ses yapar....bu temiz ses almak için yeterli gelir..tabi bide bu işi uzatarak yapabilirsin daha prof olarak ama rakamlar çok çıkar.
tiz mid kullanacaksan mutlaka sub da kullanmalsın..çünkü onlarda istediğin bas'ı alamazsın ve belli bir düzeyden sonra çatlama alırsın..
kolon markasına gelince farklı fikirler olur ama oldukça da fiyatlar çıkar..orta birşey dersen jbl JBL Gto 6508C diyeceğim ama fiyatını bilmiyorum ben Gaziantepten 125 liraya aldım..
ve sesten memnunum ve direk cd playerden besliyorum ama cd playerin çıkışları yetmiyor..bir 4x amfi ve EQ alacağım.
bunun dışında cadence de öneririm ama onun fiyatları yüksek yani benim beğendiğim 500 civarı idi..
ölçülere gelince bilmiyorum bende 2004 leon var ve 16'5 cm taktım
 
yorumlar için teşekkürler herkese.
teyp kesnlikle değişmeyecek zaten ona yeter bütçem yok:) ve orjinal teybin kullanışlılığınan ödün vermek gibi bir n,yetmde yok.
 
emre rahatsızlığını hissediyorum, sesi açınca oluşan rezonans canını sıkıyor sanırım. Ben buna farklı bir çözüm bulmuştum önceki arabamda, hoparlörleri söküp arkasına ses izolasyon süngerini yerleştirip yeniden yerine oturttum ve o rezonanstan oluşan zırıltıların alayı birden kesilmişti.

bizim arabalarda izolasyon olayı malesef pek keyifli değil. arabayı saca varıncaya kadar söküp her kaplama yada plastik aksam içini izolasyon malzemesi ile doldurup yeniden toplasan eminim eskilerdeki o dillere destan mercedes kalitesini bile yakalarız. Ne zırıltı kalır, ne rüzgar sesi kalır ne yol gürültüsü ne motor sesi... buna zaman ayırmak ve bütçe ayırmak ne kadar gerekli o tercih meselesi işte.

Ben bugün yarın hoparlör arkası ses izolasyon olayını halledecem inşallah. Ayrıca arka kapılarda o küçük hoparlörler yok, tiz sesleri çok keyifli gelmiyor. onları da halledebilirsek olay tamam diyecem. Hepsi 2 saatlik iş, bakalım zaman ayırabilecekmiyim.
 
Yunus'um hoparlörlere girmeden önce ses ayarlarıyla biraz oynasan..bass'la tizla vs. oynayarak..
çok daha keyif alabilirsin bu sayede..özellikle genelde radyo dinliyosan sıkıntının büyük kısmı yayın kalitesindendir..
 
radyo kullanmam ben yiğitcim usb den mp3 :) aynı usb ile kast adaptörü kullanarak toledoda da dinliyorum arada ses kalitesi açısından uçurum var yüksek seste.

bakalm muhtemelen bu bir iki ayda para ayırabilirsem sadece hoparlörleri daha kaliteli bir ürünle değiştirmek niyetim.
 
bence başarılı ama sana yetmiyosa başka tabii Yunus'um.. :)
 
sadece hoparlörlerle istediğini alamazsın diye düşünüyorum. İlk olarak mp3 leri madem usbden dinliyorsun kaliteli kayıtları seçip indirmelisin sesin bozulmasının nedenlerinden 1i de bu, audio tracklarla mp3ler arasında uçurum var. Radyoların fm bandı 30hzden 15khz'e kadar yayın yapar bu aslında pek kaliteyi etkilemez 15khz den sonraki frekanslar sahne genişliğine yardımcı olur. Diğer bir konu da izolasyon ses sisteminin olmazsa olmazıdır araç içinde izolasyonu yaparsan mid seslerin daha dolgunlaştığını hissedeceksin. ilk etapta kapılara yapsan bile çok faydasını görürsün. Ama senin asıl beğenmediğin şey sinyal kalitesi.
 
Geri
Üst Alt