Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Maden Ocağında Göçük

ZGR

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
14,927
Yaş
32
Bursa'da maden ocagında göçük olusmuş
16 kişi göçük altındaymıs
son dakıka haberı

---------- Post added at 00:11 ---------- Previous post was at 00:10 ----------

Bursa'nın Kemalpaşa ilçesi Bükköy'deki maden ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 16 işçi göçük altında kaldı.
Kemalpaşa ilçesi Bükköy'deki bir maden ocağında saat 21.30 sıralarında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre yaklaşık 16 işçi göçük altında kaldı. Göçük altındaki işçilerin kurtarılması için İtfaiye, Sivil Savunma ve sağlık görevlileri olay yerine intikal etti.

-VALİ HARPUT: ''ŞU ANA KADAR ULAŞABİLDİĞİMİZ BİR DURUM OLMADI, BEKLİYORUZ''

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mustafakemalpaşa'da maden ocağındaki göçükle ilgili olarak, ''Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı, bekliyoruz'' dedi.

Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün 220 metre derinlikte meydana geldiğini, bunun bir hayli derin bir mesafe olduğunu belirtti.

İlk planda Balıkesir'den teknik ekiplerin geldiğini, bunun dışında sivil savunma ve arama kurtarma ekipleriyle ilk yardım ekiplerinin olay yerinde olduğunu ifade eden Harput, şunları kaydetti:

''Ayrıca Tunçbilek ve Zonguldak'tan da ilave ekipler istedik, onlar da geliyorlar. Tabii mesafe uzun. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı, bekliyoruz. Arkadaşlar, çalışma içindeler. Olay yerine parça parça müdahale etmeye çalışıyorlar, ama henüz ulaşabilmiş değiller. Derinlik mesafesi fazla ve içerde gaz da var, ona göre temkinli ve tedbirli hareket ediyorlar. Ümitli olmaya çalışıyoruz.''

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da 20 kişilik arama kurtarma ekibiyle olay yerine ulaştıklarını ve çalışmalara başladıklarını bildirdi.

-BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI AYHAN DADAK: ''BELEDİYE OLARAK İTFAİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN DESTEK HİZMETLERİMİZİ BU BÖLGEYE YÖNLENDİRDİK''

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, belediye olarak itfaiye başta olmak üzere bütün destek hizmetlerini göçük yaşanan bölgeye yönlendirdiklerini bildirdi.

Dadak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın şu anda olay mahallinde olduğunu ve bilgileri kendisinden aldıklarını söyledi.

Dadak, şunları kaydetti:

''Belediye olarak itfaiye başta olmak üzere bütün destek hizmetlerimizi bu bölgeye yönlendirdik. Başkanımızdan aldığımız bilgiye göre, 20.30 sıralarında bir grizu patlaması oluyor. 17 kişi civarında göçük altında kalandan bahsediliyor. Sadece 2 kişinin kurtulduğu söyleniyor. Çökme anında, göçüğün arkasında 15 kişinin olduğundan bahsediliyor, sadece bacanın önünde bulunan 2 kişinin kurtulduğu söyleniyor.''

Dadak, göçükte gazdan etkilenen bazı işçilerin Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine getirildiğini bildirdi.
 
Gördüm bunu az önce :(. En kısa zamanda çıkarırlar inşallah.
 
tez zamanda kurtulurlar geçmiş olsun herkese
 
İş güvenliği, iş güvenliği, iş güvenliği!!
 
Allah sabırlar versin yakınlarına, kendim bizzat biliyorum kazanın meydana geldiği yeri...
 
hepsi hakkınrahmetine kavuşmuşlar allah yattıkları yeri cennet eylesin
 
Hep dikkatsizlik önlem almamak!! Allah sabırlar versin yakınlarına
 
Geri
Üst Alt