Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Liuzzi gelecek sene yarışacağına inanıyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Tonio Liuzzi, sezonun geriye kalan beş yarışında güçlü bir performans sergileyerek, gelecek yıl da Force India'da yarış koltuğunda kariyerine devam etmekte kararlı olduğunu ifade etti.

Giancarlo Fisichella'nın Ferrari'ye transferinin ardından yarış aracına geçen 28 yaşındaki İtalyan pilot, 2007'den bu yana yarışmamasına karşın ortaya çıkan durumun "neler yapabileceğini göstermesi açısından kendine iyi bir fırsat sunduğunu" söyledi.

Liuzzi, "İyi bir performans sergilemek benim için gerçekten çok önemli olacak. Burada bulunduğum süre içinde aracın gelişimine yardımcı olmak için gerçekten çok sıkı çalıştım. Eminim ki, gelecekte de güçlü bir pozisyonda olurum" dedi.

Yaklaşık 10 yıl sonra Felipe Massa'nın yerine, iki yarışa çıktıktan sonra koltuğunu Fisichella'ya bırakan Luca Badoer'in durumuna düşme endişesi yaşamasının sözkonusu olmadığını kaydeden Liuzzi, "Onun durumu benden çok farklı. Çünkü 10 senedir yarışmıyordu. Bense Force India ile geçtiğimiz sene Kasım ayına kadar sürüşler yaptım. Dolayısıyla Kasım'dan bu yana ölü vakit olarak çok kısa bir zaman geçti" diye konuştu.

Bu arada Fisichella'nın Spa'daki başarısını Monza'da tekrarlamasının da zor olacağını belirten Liuzzi, "Spa çok özel şartları olan bir pist. Büyük bir gelişim içinde olsak da orada bir podyum beklemiyorduk. Fakat araç özellikle hızlı pistlerde rekabetçi oluyor. Bununla birlikte burada soru, KERS'li araçların ne kadar etkin olacağı. Çünkü Monza gibi bir pistte KERS büyük fark ortaya çıkaracaktır" dedi.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt