Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lisede 45 cm'lik 'haremlik-selamlık' kuralı

ZGR

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
14,927
Yaş
32
Lisede 45 cm'lik 'haremlik-selamlık' kuralı
Mersin'deki Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde erkek ve kız öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmaları yasaklandı. Okulda yemekhaneler ayrıldı, sıraların önüne etek giyen kız öğrenciler için ek tahta yapıldı.

MERSİN - Mersin’de bulunan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, diğer okullardan farklı bir uygulamaya ev sahipliği yapıyor.

Okul Müdürü İbrahim Tol, erkek ve kız öğrencilerin birbirlerine en fazla 45 santim yaklaşabileceklerini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana devam eden '45 cm kuralı'na göre okulda yemekhaneler bile ayrıldı, sıraların önüne etek giyen kız öğrenciler için ek tahta yapıldı.

Uygulamaya öğrenciler ve veliler isyan ederken, okul müdürü odasından dışarı çıkmamayı tercih etti.

Protesto gösterisi sürerken okula gelen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ da velilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Öğrenciler, okulda yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Bu okula yeteneğimiz sayesinde geldik. Bizim amacımız bilinçli birer sanatçı olmak. Ancak bizi erkek ve kadın diye ayırıyorlar. Okulda yemekhanelerimiz bile ayrıldı. Okul yurdunun içerisindeki erkek ve kızların kaldığı bölümler arasına demir parmaklıklar çekildi. Yurt binasının bir kapısı olmasına rağmen erkekler sağ taraftan, kız öğrenciler sol taraftan içeri alınıyor.

Enstrüman derslerine aynı anda 3 öğrenci birden alınırken, haftada iki saat olan din dersi için okulda 3 öğretmen bulunuyor. Psikolojimiz bozuldu, çizme giymemiz bile okul idaresi tarafından yasaklandı. Sıraların önüne ek tahta yapıldı, etek giyen kız öğrenciler için."


ntvmsnbc



ülkemize neler oluyor acaba böyle? nereye gidiyoruz?
 
Süper gelişmeler. Devamını bekliyoruz.
 
Lisede yaptıklarım aklıma gelince abooo, o okulda benim kesin bi yerimi keserdi şeriat :D :D :D puhaha
 
ülkemizde olacakların daha başlangıcı bu daha sınıflar hatta okullar ayrılacak (; geçmiş olaaaaa....
 
şaşırmadım. yavaş yavaş tüm okullarda olacak olan bişey bu zaten.
 
21.yy da Bu adam gibi insanların hala yaşıyor olması çok tuhafıma gidiyo :rolleyes:
 
rezalet, bundan 10-15 sene olabilecegine hayal bile edemeyecegimiz seyler gercek oluyor/oldu bastakiler ve destekleyenler sayesinde
 
Geri
Üst Alt