LEON FR SPORT MODE

yılmaz16

Kayıtlı Üye
Bugün yine kendime söz vermiştim eco da gidecektim yeni kasa bi corolla arkama yanıma girip sellektör yapıp durdu tahrik etti yine attim sporta🙁 DSG olduğu için 5500 e kadar çevirdi sonra ust viteslere geçti toplasak en fazla 1.5 2 dk boyle kullanmışımdır bi zararı varmi aracıma çok nadir boyle yapıyorum?

Aksine Dsg yüksek deviri sever..
Bi sorun olmaz merak etmeyin. Ben Ankara-İstanbul komple S mode da gidiyorum. Sadece turbonun soğumasına vs dikkat edin.

Aksine Dsg yüksek deviri sever..
Bi sorun olmaz merak etmeyin. Ben Ankara-İstanbul komple S mode da gidiyorum. Sadece turbonun soğumasına vs dikkat edin.
Stop etmeden önce 30 sn 1 dk arası bekliyorum bir zararı olmasada benim gibi pimpirikli insanlar var işte😀

Arkadaşlar bu turboyu soğutma işinin aslı nedir? Durduğunda Start-Stop aracı stop ediyor, tekrar mı çalıştırmalı bir süre? Ve her zaman mı, yoksa uzun yol sonunda vs mi?

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar bu turboyu soğutma işinin aslı nedir? Durduğunda Start-Stop aracı stop ediyor, tekrar mı çalıştırmalı bir süre? Ve her zaman mı, yoksa uzun yol sonunda vs mi?

Bir yerde okuduğumu söyleyeyim size , uzun süre performanslı bir kullanımdan sonra falan durduğumuzda hemen stop etmemizin yanlış olduğu yazıyordu nedeni ise motordan çok daha yüksek devirde çalışan turboya birden yağlamayı kesmek yani stop etmek uzun vadede zarar verebilirmiş 15 sn 30 sn gibi bi mühlet turbonun yağlanması beklenmeli diye yazıyordu performanslı kullanimdan sonra ...Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
[doublepost=1492159967,1492159832][/doublepost]
Bir yerde okuduğumu söyleyeyim size , uzun süre performanslı bir kullanımdan sonra falan durduğumuzda hemen stop etmemizin yanlış olduğu yazıyordu nedeni ise motordan çok daha yüksek devirde çalışan turboya birden yağlamayı kesmek yani stop etmek uzun vadede zarar verebilirmiş 15 sn 30 sn gibi bi mühlet turbonun yağlanması beklenmeli diye yazıyordu performanslı kullanimdan sonra ...Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
Bunların haricinde turbo soğutmak gibi birşey olduğunu düşünmüyorum , ben motor soğukken ilk çalıştırmada ısınana kadar yüklenmiyorum ve stop ederken biraz bekleyip öyle ediyorum

Ankara'nın saçma şöförlerinden dolayı sport modda yardırıyorum. Yoksa biri sıkıştırıyor eco'da arabaya yüklenmek istemiyorum. Ama bir anda kırmızıya falan denk gelince araç pat diye kendini stop ediyor, start-stop'u kapatmayı unutuyorum.

Şimdi aklıma takılan şu;
Madem bu araçlara ss koyulmuş, o Zaman bu turbo yaglama işine de bir çözüm bulmaları gerekmiyor mu?

39,142Konu
763,881Mesajlar
21,920Kullanıcılar
berat.soylu_Son üye
Geri
Üst Alt