Leon 2015 1.6 Tdi Mazot Filtresi Mazot Kaçırma sonrası yaşadıklarım yardım!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cigaerkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cigaerkan

Kayıtlı Üye
Değerli Arkadaşlar , Yolda giderken ''Akü Şarj etmiyor'' uyarısı sonrası aracı durdurup,kaputu açtığımda V kayışının koptuğunu gördüm, etrafta her yerde mazot vardı.Cekici ile aracı ustama götürdüm,araç cekici ile indi çalıştırdı usta çalşıyordu yine sonra durdu,çalışmadı.Aracı götürdüğüm ustam Mazot filtresinden olan kaçağın V kayışını erittiği ve kayışın her yere iplik iplik sıkıştığını söyledi.Triger ,eksantirk kayışo her yere sıkıştığını,birçok parçayı kırdığını söyleedi,hatta motor suboplardan birini de kırdığını komple hepsinin değitşridiğini söyledi.Son olarakta böyle araçlarda motorun kendini kitlediğinin ,enjöktörlerin kitlendiğini açılması için servise gönderdiğini söyledi.Bu mazot kaçırmanın Leonlarda sıkıntı olduğunu benzer çok araç geldiğini dile getirdi,
Benim sormak istediğim uzun sürede İbiza kullanmış biri olarak böyle bir kronik olay var mı? olay bu kadar enjektörlere,Motor subaplarına kadar etki edecek bir şey mi?
Bu yaşanan süreç aracın geldiği nokta normal mi? Teşekkürler ..Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirimm..

39,145Konu
763,892Mesajlar
21,924Kullanıcılar
korcanSon üye
Geri
Üst Alt