Leon 1.2 TSİ Sytle - Triger sonrası titreme silkeleme

bekts_murat

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,

1 yıldır yaşadığım bir sorunu size aktaracağım. Aracım manuel benzinli bu arada.
1 yıl önce trigeri değiştirdim. Trigeri değiştirdikten sonra arabada titreme olmaya başladı.
Rölantideyken hafif titreme yapıyor ama asıl problem 1. ve 2. viteste ayağımı gaza çok hafif dokundurduğumda araçta çok fazla derecede tekleme oluyor. Hani ilk arabayı sürmeyi öğrendiğimizde debriyajı ayarlayamayız ve arabayı yığarız ya, bu şekilde bi tekleme oluyor.
iki farklı ustaya gösterdim ikisi de "yok sana öyle gelmiştir" veya "bilgisayara bağlıyoruz, triger olsa hata verirdi" deyip umursamadılar.
Tamam triger değildir belki ama bu trigerden sonra oldu.
Nedir bunun çözümü? Bilen arkdaşımız var mı? Sente diyen oldu, bobin diyen oldu.

Merhaba, geçmiş olsun. Tekleme çok geniş bir sorun yelpazesini kapsayabiliyor. Yani bulana kadar deneme yanılma ile çokça şeye bakılması gerekebiliyor. Nokta atışı zor çözülen bir problem. Siz önce ehil bir ustada bilgisayara bağlatıp hata baktırın. İlk etapta titreme tekleme yakıt yada ateşleme sistemine delalet olabilir.

Merak eden arkadaşlar için yazıyorum. Sorun senteymiş. Triger sonrasında usta senteyi kaçırmış. Ustaya o kadar "araç eskisi gibi çalışmıyor" dediysem de kabul etmemişti. Sanırım söküp bakmak zor geldi.
Triger sonrası titreme varsa sente ayarına mutlaka tekrar baktırın.

Herkese merhaba,

1 yıldır yaşadığım bir sorunu size aktaracağım. Aracım manuel benzinli bu arada.
1 yıl önce trigeri değiştirdim. Trigeri değiştirdikten sonra arabada titreme olmaya başladı.
Rölantideyken hafif titreme yapıyor ama asıl problem 1. ve 2. viteste ayağımı gaza çok hafif dokundurduğumda araçta çok fazla derecede tekleme oluyor. Hani ilk arabayı sürmeyi öğrendiğimizde debriyajı ayarlayamayız ve arabayı yığarız ya, bu şekilde bi tekleme oluyor.
iki farklı ustaya gösterdim ikisi de "yok sana öyle gelmiştir" veya "bilgisayara bağlıyoruz, triger olsa hata verirdi" deyip umursamadılar.
Tamam triger değildir belki ama bu trigerden sonra oldu.
Nedir bunun çözümü? Bilen arkdaşımız var mı? Sente diyen oldu, bobin diyen oldu.
Hocam selamlar bende de 1.2 tsi dsg leon var yeni triger değiştirdim. Değiştirdikten sonra özellikle düşük viteslerde araç gaza çok hafif dokunduğumda aşırı silkeleme yapıyor gaza sert bastığımda hiçbir sorun yok. Aynı sorun gibi duruyor benimki de. Ben de senteye baktırmalıyım galiba.

Arkadaşlar Merhaba

Triger kayışını değiştirirken farklı bağlantılara temas ile araçta farklı arıza tipi durumlara yol açabilir. Benim aracımda 1.2 tsı leon manuel 2 aydır uğraşıyorum.
Oksijen sensörü, buji ve bobinler bununla beraber gaz kelebeği temiziliği ve rejenarasyonu falan bir çok durumda parça değişimi ve temizliği yapıldı. Ama arıza devam ediyor. şimdi ise benzin pompasından şüphelenmeye başladık. o yüzden yakıt adaptasyon değerlerini bi kontrol ettirin.

Benzin pompasından kaynaklı olabilir mi ?
1. Aracınızda rölantide veya düşük devirde daha çok tekliyorsa
2. Gaz tepkisi zayıfsa veya araç yüksek devirde zorlanıyorsa
3. Yakıt basınç testi yapılmamışsa

Arkadaşlar merhaba,

Uzun yıllardır tanıdığımız bir ustaya 3 ay önce periyodik bakım ile birlikte triger değişimi yaptırmıştım. Triger değişimi sonrasında bire bir yazdıklarınızla aynı sorunu yaşadım.
Özellikle 1000devirde araç silkeleniyor. Rolantide titreme ve hafif gaz verdiğimizde öne doğru atmalar mevcuttu. Yaptırdığım ustaya sentede kaçıklık olabileceğini söyleyerek götürdüm fakat bana aparatla ayarladığını hata olmasının mümkün olmadığını söyledi. Daha sonrasında arabayı pc bağlayarak hata olup olmadığına baktı. Sentesinde kaçıklık olsa eksantrik mil hatası vereceğini söyledi. Yakıt aldığım firmayı değiştirmem gerektiğini ve alakasız bilgiler vererek konuyu resmen kapattı. Daha sonrasında şikayetlerim geçmeyince tekrar gittim. Yine sentenin kaçık olamayacağını (ısrarla kontrol edelim dememe rağmen) fakat bilgisayara bağlayıp hata var mı bakalım tekrar dedi. Bilgisayarda ateşleme hatası verdiğini söyleyip buji ve bobinlerin değişmesi gerektiğini söyledi. Şikayetler canımı aşırı sıktığı için ve düzeleceğini ümit ederek hemen değiştirdik. Daha sonra kullandığımda aynı şikayetlerimin devam ettiğini gördüm. Bu aşamadan sonra yaptırdığım ustayla ilişkimi kestim. İnternet üzerinden bulduğum düzgün bir firmaya sente kontrolü için götürdüm ve sorunun sadece sente ayarıyla olduğu anlaşıldı. Israrla sente ayarını kontrol edelim dememe rağmen oralı olmayan ustayı da arayıp ağzıma geleni söyledim. (sadece haklısınız demekle yetindi) ve işlem ücretinin yarısını kendisinden talep ettim. Normalde tamamını istemem gerekiyor fakat insanlık bize kalsın.

Sonuç olarak böyle bir şikayetiniz varsa ilk baktırmanız gereken sente ayarı olsun. İşlem yaptırdığım firma sultanbeylinde Reset Garaj instagram'dan buldum ve çok memun kaldım. İstanbulda iyi bir yer arıyorsanız, değerlendirebilirsiniz.

Benzer şikayetleri yaşayan arkadaşları bilgilendirmek için paylaşmak istedim.

Saygılar

39,142Konu
763,881Mesajlar
21,920Kullanıcılar
berat.soylu_Son üye
Geri
Üst Alt