Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar 2015 model 108 binde 1.2 tsı leon aracımın 1 ay önce triger kayışı değişti. Aracımda tekleme ve sarsıntı var baktığımda motor boğuluyormuş gibi gözüküyordu. Sonrasında bujilerin hepsini bir tanede bobini değiştirdik. Sonraki gün düzeldi ama yine aynı sıkıntıyı yapmaya başladı ve uzun yolda gaz yememeye başladı için servise çektim aynı şikayatten seat servise götürdük gaz kelebeği temizlendi sonrasında yine 1 hafta düzeldi sonra aynı sorun tekrar olmaya başladı. Bu mağduriyetimi bunu kullananlar ne der bilmek istiyorum nasıl çözebiliriz. seat servisde motor arıza uyarısı verdi ama kod vermedi.
Hocam geçmiş olsun. Aracımda bir süre ses geldi. Ben garipliği fark ettim fakat gidecek vaktim olmamıştı. Bir gece yokuşta inerken bir tümsekten geçtim ve motor arıza ışığım yandı. Max 60 la falan gidersin muhtemelen aracı zorlama.
Daha fazla gitmeyecek. Eğer sorunumuz aynıysa tabii.
Internet araştırmalarında sorunu %80 Turbo olarak anlayacaksın. Fakat trigger dediğin için şüphem benimle aynı olabilir.
Ustalar seni öpmüş olabilir gaz kelebeği vs. uğraşarak.
1. Şüphem aracın trigger kayışını döndüren eksantrik mili ve bunun ucunda bulunan çark şeklinde triggerin dişlilerine giren parça. Vanos ya da vanus adı bunlarda aşınma olması durumunda titreme yapıyor ve kayıp sağlıklı şekilde dönmeyip çok az da olsa yalpalama yapıyor. Trigger kayışının yeni olduğunu düşünürsek sorun bu parçadaysa 3'e 5'e bu sorun çözülebilir. Dilersen bir çok etkinlikte sponsor da olan bir usta önerebilirim İstanbuldaysan. Benim sorunumu orası çözdü o gün bugün her işim için oraya gidiyorum.
2. İhtimal de Turbo Ben bu sorunu yaşayıp ınternette bütün gece arama yaptım ve turbomda sorun olduğunu düşündüm. Sabah 8 de internetten bulduğum bir ustaya gittim. Çok emek verdiler ama hata kaydı eksantrik milini gösterdiği için turboya dokunmadı. Başka ustaya gitsen o turboyu açar sorun yoksa ustaya yemek ısmarlamış olursun. Oysa ben öğlende kadar yedim içtim sadece arıza tespit parasını verdim. Onda da kişi talep etmedi ben sordum çünkü 3-4 saat beni ağarladılar.
Bence güvendiğin usta varsa Trigger bağlantını ve vanos kontrolu yaptır ki yeni Trigger değiştiren ustaya ben bundan şüpheleniyorum de. Kendi takmış kontrolliert etsin ve Para almasın bir zahmet. Eğer sorun yok derse güveniyorsan turboya götür.
İkisinin de bilgisini verebilirim fakat forum buna izin veriyor mu bilmiyorum. Özelden de iletebilirim bilgileri.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren sitemiz 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Hukuka, mevzuata veya telif haklarına aykırı olduğunu düşündüğünüz içerikleri lütfen iletişim kısmından veya [email protected] mail adresimiz üzerinden bizlere ulaşarak bildiriniz.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.