Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lauda: 'Renault ağır şekilde cezalandırılmalı'

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Eski dünya şampiyonu Niki Lauda, Renault'nun Singapur GP'deki kasıtlı kaza suçuna ilişkin, Formula 1'in itibarının korunmasına yardım edecekse, FIA'nın Fransız ekibine ağır bir ceza vermesi gerektiğini savundu.

Renault dün, geçtiğimiz yıl Singapur'da Fernando Alonso'nun kazanmasına yardımcı olması için Nelson Piquet'ye kaza yapması talimatı verildiğini kabul etmiş, bu çerçevede olayın failleri olan Flavio Briatore ve Pat Symonds'ın takımdan ayrıldıkları duyurulmuştu.

Lauda, suçlamaların merkezindeki iki ismin, 21 Eylül'deki FIA Dünya Motor Sporları Konseyi oturumundan önce görevden ayrılmış olmalarına rağmen, takıma daha sert yaptırımları uygulanması çağrısında bulundu.

Renault'nun oturumunda, bir avukatla temsil edileceği, avukatın; sözkonusu eylemi sadece birkaç kişinin biliyor olmasından dolayı konseyden takım adına af talebinde bulunması bekleniyor.

Fakat Lauda, konunun sadece birkaç kişi tarafından biliniyor olsa bile, Formula 1'in güvenirliğinin zedelenmemesi için, takıma ceza verilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Bunun, Michael Schumacher'in 2006 Monako GP'de aracını kasıtlı olarak durdurması ve 2007'deki casusluk skandalından daha ciddi olduğunu belirten Lauda, "Renault'nun, Nelson Piquet'den kasıtlı olarak kaza yapmasını istediği yönündeki suçlamayı ilk duyduğumda,
aklımdaki soru işareti, bunun doğru olup olmadığıydı" dedi.

Daily Mail'e konuşan Lauda, "Eğer doğruysa, bu Formula 1'de yaşanan en kötü şey demekti. Bu olaya benzeyen bir diğer hadise, Michael Schumacher'in, 2006'da Monako'da, Fernando Alonso'yu bloke etmek için sıralama turlarının sonunda yarış çizgisinde aracını parketmesi... Fakat, bunla o gerçekten karşılaştırılamayacak boyutta" diye konuştu.

Lauda, "Evet, McLaren'ın iki yıl önceki casusluk skandalı da çok ciddi bir suçtu. Fakat sonuçta mekanikerler teknik bilgileri her zaman kendi aralarında tartışılarlar. Bu ise yeni ve (F1'e) bugüne kadar ki en büyük zararı veriyor. O yüzden FIA, Formula 1'in güvenirliğini muhafaza etmek için Renault'yu ağır şekilde cezalandırmalıdır" ifadelerini kullandı.

TurkiyeF1.com
 
Hiç vazgeçmiyceksin dimi yiğit abi :D Teşekkürler
 
Geri
Üst Alt