Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lastik ebatı büyütülmesi sonucu hızlanma sorunu ve yakıtın artması hk...?

schumi

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
8,180
Merhaba arkadaşlar...

Yaklaşık 1 ay önce arabamın lastiklerini değiştirdim..Normalde olan 195/55/15 fakat 55 ebatında olan lastik ara ölçü olduğu için bulmak sıkıntı olduğundan ve çok fiyat farkı olmasından dolayı bende 195/60/15 Michelin energy saver taktırdım...İlk etapta gözle görülür konfor artışı oldu..Hala da öyle..İçeriye ses alması filan yok gibi neredeyse..Yol tutuşu da harika oldu...Fren mesafesi kısaldı...Buraya kadar herşey iyi hoş da,fakat benzinde oldukça çok yakma,hızlanma ve çekiş sorunu olmaya başladı..

Geçen depoyu fullemiştim...Km yi de sıfırladım ve bugün tam 456 km. sonrasında benzin ışığı yandı...Ne kadar hızlı gidersem gideyim ş.içi olmasına rağmen daha önce sürekli bu tür denemelerim oldu ve ben ilk defa bu kadar düşük km. de benzin ışığının yandığını gördüm..Şaka gibi..:)

Havalar soğudu ondanda olabilir ama bu kadar düşük mümkün değil ya olmaz..Bunun lastik ebatını artırmakla alakası olduğunu düşünüyorum...Artı hızlanma ve çekişte de bariz düşme var bunun farkındayım...55 den 60 a geçtim ve çok fark oluştu benzinde...Sizce bukadar etkilermi bu lastik ebatı..?

Teşekkürler...
 
Jant ölçüsünü sabit tutup, yanağı büyüttükçe aracın yere verdiği torku azaltmış olursunuz. Ancak söz konusu kadar fazla etkilememesi lazım. Ayrıca yanak ölçüsü büyüdükçe aracın viraj performansı azalır. Yani sizinki tamamen lastiklerin yeni olmasından kaynaklı bi his olabilir.
 
55-60 geçtiğinde diğer ölçülerle oynaman lazım dı..yani lastiğin genişliğini düşürmen gerekiyordu..
55 den 50 ye düşüp 195 den 205 genişlemen lazımdı..
bunlar yapılmadığı taktirde..hız göstergende gördüğün hız doğru hız olmuyor..bununla ilgili bir konu vardı lastik ölçüerini giriyorsun..sana doğru olup olmadığını..ne kadar hız kaybın olacağını söylüyordu..
benzine gelince 55 den 60 a çıkınca latiğin çapı ve çevresi büyüdüğü için yakıt sarfiyatı artacaktır..ibrede gördüğün hızla gitmediğinden sana yavaş gelecek ve daha çok basacaksın..bu da ayrıyetten daha çok yakmana sebebiyet verecek..
 
yanağı yükseltmen buna sebep olmuş bence çekiş kaybını rampada yaşamanda doğal artık böyle kullanıcaksın sanırım...
 
yanağı yükseltmen buna sebep olmuş bence çekiş kaybını rampada yaşamanda doğal artık böyle kullanıcaksın sanırım...

Benzinde artış görünce çok gitmez böyle gibi geliyor..:confused:

Varol abi,205 yapınca 60 yanak yoktur bildiğim kadarıyla..??
 
Benzinde artış görünce çok gitmez böyle gibi geliyor..:confused:

Varol abi,205 yapınca 60 yanak yoktur bildiğim kadarıyla..??

205 yapasa 50 ye düşmesi lazım..
185 olursa 60 olmalı..karışık yazınca ifade edememiş olabilirim
 
Genişlikle göstergedeki hatanın bi alakası yok Varol Abi. Genişlik sadece tüketimi etkiler.
 
Genişlikle göstergedeki hatanın bi alakası yok Varol Abi. Genişlik sadece tüketimi etkiler.

valla ben sayfanın yalancısıyım..mesela o lastik sayfasında orjinal lastiği giriyorsun ve yaptırmak istediğin lastiğin ölçülerini giriyorsun..sonra sayfa sana..% kaç hata payını söylüyor..ben ona göre yazdım..sayfayı bulamıyorum şimdi..bizim forumda da var ama nerde
 
Arkadaşlar genişlik değiştiği zaman yanak da değişir, bu da göstergede hata payı olarak yansır.
Şöyle ki,
195/60/15 ebatlarındaki bi lastiğin yanak genişliği 60mm değildir!
Ordaki 60 ibaresi 195'in %60 'ı demektir. Yani 195 x 0.6 = 117 mm...

Yani 195/60/15 ebadındaki lastiği çıkarıp 205/60/15 takarsanız sadece taban genişlemez, çap da büyümüş olur...
 
Geri
Üst Alt