Dell alacaktım, tuşlarına bastığımda masaüstü klavye ile daktilo gibi his verdiği için (tıkır tıkır ses çıkardığı için) vazgeçtim. HP aldım, ama pişmanım... Benim aldığım HP' de abartıldığı kadar ısınma sorunu yok, ama ben az da olsa ısınmasından dolayı rahatsızım, bu ilk yıl böyle ısınıyorsa daha sonra ne olacaktır Allah bilir... Bir de i3 aldığım için pişmanım. İşlemcim M370, yani 2.4 ghz windows' un kıyaslamasına göre de 5,9 (hani şu 1.0 ile 7.9 arası olan zımbırtı 🙂). Pişman olduğum nokta, işlemcim yüzünden 1 gb' lık 128 bit HD 5650 ekran kartımın yeterli olduğu Solidworks- AutoCAD gibi programların açılması, işlemlerin yapılması hususu. 3 gb olarak aldım, 2+1 imiş, 1 in yerine Kingston SoDIMM 4gb 1066 mhz ram taktım, bi fark göremedim. İşin aslı, ben laptop kullanmak zorunda olduğum için pişmanım. Masaüstü performansı verecek bir makine en az 2500 TL...
Ama ille de laptop diyorsanız size önereceğim net marka veya markalar yok, çünkü bu meretler şans işi resmen. Mesela 4 seferdir Casper kullanan arkadaşım var, ısınma sorunları yok diyor. Ama 1 sefer Casper alıp da "yanıyo lan bu" diyen tanıdığım da var. Acer alıp memnun kalan da var, 1 yıl sonra tuşları dökülen de... Ben yine de HP' den uzak durun derim (sakın ha 1 yıllık kasko olayına kanmayın, yüzde yetmişini veriyorlar, birşey değişmiyor yani). Acer kasa olarak pek sağlam cihaz değil. Hangi bilgisayar satıcısına soruysam masaüstü gibi kullanan için bulunmaz nimet dedi 🙂 Yani klavyeyi mouse' u filan dışarıdan bağlayıp kullanmalıymışız 🙂
Tekrar laptop alacak olsam Sony - Samsung - Asus üçlüsüne bakarım. Maliyet problemi varsa Casper alır çıkarım...
Edit: Laptopumu aldıktan sonra öğrendiğim olayı yazayım da unutan olmasın benim gibi... i3 ve i5 iki çekirdek, 4 sanal çekirdekten oluşuyor. Yani aslen iki çekirdekler. i7 ise 4 reel çekirdeğe sahip... "Zorlarım arkadaş!" dersen i7, "yok yaa o kadar kasmaya gerek yok" derseniz i5, "ulen i serisi olsun da" derseniz bile i3 almayın, biraz daha para biriktirip i5 alın 🙂 [i3' ün i5' i tokatlayan modellerini tenzih ederim 🙂 Kendileri i5 fiyatında ama i3 isminde]