Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kuş pisliği hakkında

Kuş pisliği güneşe cok maruz kalınca kendini belli ediyor daha çok
 
Arkadaşlar malum havalar ısınmaya başladı. Benim de aracı park etmek için üç seçeneğim var.

1- Kızgın ve gün başından sonuna kadar güneş alan bir alana bırakmak

2- Koyu gölgeli bir ağaç var onun altına bırakmak

3- Binanın altındaki otoparka bırakmak.

Bunlardaki riskleri de yazıyorum.

1 numaradaki risk hepimizin bildiği gibi boyanın direk yanması demek. Hele ki hava sıcaklıklarının çok yüksek olabildiği Hatay gibi bir yerde.. torpido vs gibi aksamlara bile zararı olacaktır.

2 numaradaki risk ise kuş pisliğinden dolayı verdiğin ve boyanın yanması. İstisnasız her parkettiğimde 3-5 kuş pisliği oluyor araçta ama şimdilik hareket etmeden direk müdahale ediyorum.

3 numaradaki risk ise afedersiniz ağzımı bozduğum için ama şerefsizin biri itinayla bütün araçları sert birşeyle (anahtarlık gibi) derinlemesine ve 50-60cm boyunda çiziyor. Yoksa mükemmel bir park yeri hiç güneş ışığına maruz kalmıyor ve nem oranı çok düşük. Ama binanın altına park edilip çizilmeyen araç kalmadı bugüne kadar.

Siz olsanız hangi riski göze alırdınız?

Bunun dışında sormak istediğim en önemli nokta kuş pisliği ve güneş gölge ilişkisi. Kuş pisliği olduktan sonra güneşi yemesi kaçınılmaz boya zararına neden oluyor bunu biliyorum.

Benim öğrenmek istediğim nokta kuş pisliği olduktan sonra güneş görmeden aradan 1-2 gün geçtikten sonra silinse kalıcı bir leke veya iz bırakır mı? Çünkü aracı park ettiğim ağacın altı aşırı koyu gölgeli ve gün doğumundan batımına kadar güneşi hiç görmüyor. Sadece Güneş batarken yarım saat kadar aracın kıç bölümü Güneş görüyor oda güneş açısından dolayı sorun olmaz diye düşünüyorum.

Aracımı bu ağacın altında gölgede bırakıp günlük yada iki güne bir güneşi görmeden kus pisliklerine müdahale etsem sorun olur mu?

Araç orijinal olmasa önemsemem ama aracın boyası orijinal ve güneş yanığım hiç yok çok şükür.
Bence en sağlıklısı ağacın altına koyman olur ne cizilsin ne torpido boya zarar görsün, ağaç altında sadece kuş pisliği değil reçine vs tarzı şeylerde yapisabilir zarar verebilir boyaya o yüzden ya uzun büyük tüm arabayı kaplayacak şekilde bı çarşaf evdekilerden gözlen çıkardığın bişey sikistirirsin kapıların oraya falan kaputun ordada ızgaraya falan bağlarsin bagaj kısmında bı yere tutturursun :) yada branda al komple kapa arabayi ne cizsinler ne reçine kuş pisliği olsun nede başka bişey :)
 
Agac erkek dut agaci meyvesi yok yapraklari cok iri golgesi bayagi bir koyu yani. Recine isi olmaz ama kuslarin istilasi zor onlenir cinsten :) bakalim biraz daha cadir vs kullanmadan deneyecegim puskurtme bir kap yaptim kus pisligini gunduzleri direk temizliyorum simdilik iyi gibi zamanla buraya guncelleyecegim durumu.

RBozkurt ustadim boylesiler birgun birinin elinde kalir zaten. Yapanida bilmiyoruz ama ettiginin karsiligini bulur kanaatindeyim. Yazik gunah yani milletin emek emek biriktirdigi seylere zarar verenler islah olmaz diye dusunuyorum. Yine de Allah islah eylesin yapani..
 
Dışı miflon içi pamuklu kaliteli terleme yapmayan boyayi yakmayan cizmeyen brandalar mevcut ben aldım gayet kullanışlı arabaya gore ve lastikli
 
benim tercihim apartmanın altına park edilmesi yönünde
araç içi sarsıntıya duyarlı kamera takılabilir aracın içine bu sayede çizenin kim olduğu da net belli olur.
 
benim tercihim apartmanın altına park edilmesi yönünde
araç içi sarsıntıya duyarlı kamera takılabilir aracın içine bu sayede çizenin kim olduğu da net belli olur.
Haklisiniz ama araba cizildikten sonra bulsan ne bulmasan ne malin zarar gordukten sonra.Sonucta arkadas zararin pesinde degildir zarar gormesin istegindedir
 
Aynen ustadim maalesef cizildikten sonra bulsam bulmasam cok bir degeri kalmaz maalesef :( simdilik agac altina devam :)
 
Bir tane bundan al abi :)
Wu68L3.jpg
 
Geri
Üst Alt