Klima kontrol paneli tuşları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Huan61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Huan61

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar.

Ben ilk defa dijital bir klima kullanıyorum. Kontrol panelinde anlayamadıgım bir kaç düğme var.

Birincisi sağ AC tuşu altindaki AC max tuşu . Bu tuş klimayı ayarlanan dereceye getirmek için maksimum düzeyde mi çalıştırmaya yariyor. Çunkü buna bastığımda full klima son fan hızında üflemeye başlıyor.

Ikincisi orta tuş altındaki setup tuşu klimayı hafızaya mı alıyor. Kullanmak verimli mi.

Uçuncüsü ise soldaki dügme alt kısım arka cam rezistansları için sanırım. Peki bunun üst kısımdaki max yazili düğme ne işe yarıyor?

Son soru olarak kışın sabahın ilk saatlerinde araca binildiğinde, aracın ısınmasını beklemeden, buğuyu çözmenin en iyi yolu hangı tuş kombinasyonu yada ayardır. ? Tecrübeli arkadaşların fikirlerini beklerim.

Saygılarımla.

Selamlar,
"Birincisi sağ AC tuşu altindaki AC max tuşu . Bu tuş klimayı ayarlanan dereceye getirmek için maksimum düzeyde mi çalıştırmaya yariyor. Çunkü buna bastığımda full klima son fan hızında üflemeye başlıyor."
-A/C tuşu klima tuşudur bu tuş üzerinde krımızı ışık yandığı müddetçe klima aktiftir. Bu tuş üzerinde kırmızı lamba yanmazsa sadece havalandırma aktirftir. A/C MAX tuşu klima ayarını neye ayarladıysanız maksimum performansta çalıştırmaya yarar.

"Ikincisi orta tuş altındaki setup tuşu klimayı hafızaya mı alıyor. Kullanmak verimli mi."
-2015'ten beri leon, 2020'den beri atecam var ama hiç set up tuşunu kullanmadım. Sanki o tuşa basınca multimdia ekranından ayak, yüz, ön cam ı seçebiliyorduk dokunma ile.

"Uçuncüsü ise soldaki dügme alt kısım arka cam rezistansları için sanırım. Peki bunun üst kısımdaki max yazili düğme ne işe yarıyor?"
-Alt kısımdaki düğme arka rezistans , Üst kısımdaki max yazan tuş ise ön cam buğ alma tuşu. Bu tuşa bastığınızda klimayı maksimumda çalıştırıp ön cama veriyor havayı.

"Son soru olarak kışın sabahın ilk saatlerinde araca binildiğinde, aracın ısınmasını beklemeden, buğuyu çözmenin en iyi yolu hangı tuş kombinasyonu yada ayardır. ? Tecrübeli arkadaşların fikirlerini beklerim."

-Nemli rutubetli ve çok buğ yapan bir konumda oturuyorum. Klima kesinlikle açık olmalı ön cama vermelisiniz ve iç sirkülasyon düğmesi kesinlikle aktif olmayacak. Tabi camın tamamen açılması için yaklaşık 5 dk aracınızı sürmeniz gerekir. Durduğu yerde motoru ısıtma pek işe yaramıyor malesef.

39,125Konu
763,840Mesajlar
21,882Kullanıcılar
Geri
Üst Alt