Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kayıp dünya Papua Yeni Gine'de bulundu

Slvest

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
280
2ffa446e057e6f310857626e41c0ffdc.jpg


Bilim adamları, Papua Yeni Gine'nin dağlık arazisinde, sivri dişli kurbağaların ve kedi büyüklüğünde dev farelerin yaşadığı, insan eli değmemiş bir bölge keşfettiler


Britanya yayın kuruluşu BBC'ye bağlı bir keşif ekibi, devasa sönmüş yanardağı Bosavi'nin el değmemiş kraterinde yaptığı çekimler sırasında, tuhaf örümcekleri, dev kırkayakları ve ağaçlarda yaşayan kanguruları görüntüledi.

Londra Hayvanat Bahçesi ve Oxford Üniversitesinden uzman biyologların da yer aldığı ekip, en son 200 bin yıl önce faaliyete geçtiği tahmin edilen ve bir kilometre derinliğinde kratere sahip el değmemiş Bosavi Dağı'nda, 82 santimetre uzunluğundaki kedi büyüklüğünde farelerin de filmini çekti.

Aralarında 16 kurbağa, bir kertenkele, en az 3 balık, 20 böcek ve örümcek ile bir yarasanın bulunduğu 40'tan fazla yeni hayvan türü keşfeden ekibin çektiği belgesel filmin ilki yarın BBC'de gösterilecek.
 
Çok ilginç doğaya oldum olası hep hayran kalmışımdır
 
el değmemiş buldular ya sömürürler şimdi
 
Biri dediğin kişinin bir adı var bu birincisi haber adı altında eklenıyor bilgilenme olarak paylaşımdır bu. Oku yada okuma televizyonda haber izlemıyormusun sen?

üstüne alınma yusuf bende şaşırdım yoksa :D bende merak ettim bbc de nezamn vericek bu haberi
 
şimdi ben yusuf ve volkan'ı bir araya getiricem aradan bir süre geçicek bunlar samimi arkadaş olucak sonra kafa kafaya verip banada posta koyarlar bunlar.en iyisi birbirlerine dargın kalsınlar.
 
yaa ben bu habere yorum yapacaktım tatsızlık çıktı neyse durum sakinleşti yapabilirim artık...
haber başlığı altındaki resim ne kadar yusuf'a benziyor ormanda kaybolan akrabaları olabilir mi:D yeni tür diye kekleniyor olabilirmiyiz dna testi istiyorum ben:D
 
Kaldığımız yerden devam arkadaşlar elimizden geldiği kadar konu kilidi olamamasına çalışırıyoruz :)
 
şimdi ben yusuf ve volkan'ı bir araya getiricem aradan bir süre geçicek bunlar samimi arkadaş olucak sonra kafa kafaya verip banada posta koyarlar bunlar.en iyisi birbirlerine dargın kalsınlar.

estafurullah abi ne haddime :eek:
 
Konuyu okudumda acaıb merak ettım sımdı,yarın bbc de kacta verılcekmıs yada youtube da flan bulan var mı ?
 
Geri
Üst Alt