Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kadınlar gerçekten daha kötü park ediyormuş

muratcantona

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Ara 2009
Mesajlar
973
Yaş
34
Kadınların arabalarını erkeklerden daha yavaş ve daha az düzgün bir biçimde park ettiğine dair iddialar, bilimsel bir araştırma ile kanıtlandı.


Araştırmada kadın sürücülerin araçlarını park ederken erkeklerden ortalama olarak 20 saniye daha uzun bir süreye ihtiyaç duydukları, buna karşın erkeklerden daha kötü park ettikleri belirlendi.

Araştırmada 65 kişiden Audi A6 marka otomobili standart ölçülerde bir park yerine park etmeleri istendi.

İleri gidiş, geri gidiş ve paralel park etme de dahil olmak üzere sürüclerin manevralarını ne kadar süre içinde tamamladıkları ve ne kadar düzgün park ettiklerine bakıldı.

Araştırmacılar kadın sürücülerin daha yavaş hareket etmesini bekliyordu ama bu dikkatli tutuma karşın, sonucun erkeklerinki kadar düzgün olmadığı ortaya çıktı.

Araştırmayı yürüten Almanya’nın Ruhr Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Claudia Wolf, çalışmanın erkeklerin daha iyi koordinasyona ve mekansal algılamaya sahip olup, direksiyon başındayken daha fazla risk aldıklarının kanıtladığını söyledi.

Wolf, İngiliz Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Bir bilim adamı olarak var olan bu önyargıların doğru mu yoksa efsane mi olduklarını bulmaya karar verdim. Bu araştırmanın sonuçlarının feminizm ya da kadın hakları gibi konular ile ters düştüğünü düşünmüyorum. Sadece erkekler ve kadınlar arasındaki algılama farklılıkları üzerinde daha önce yapılan çalışmaların ortaya çıkardığı sonuçlar yeniden kantılanmış oldu” dedi.
 
kadınların otomobil ve özellikle park konusunda risk olarak görülen %100 kontrolün kendilerinde olmasını istemeleriyle birlikte diğer en büyük nedeni de analitik düşünememelerinden kaynaklanıyo..daha doğrusu erkeklere göre bu konuda başarısız kalıyolar..
 
Aaah Ah Diyoruz Kabahatli Oluyoruz :) Misal bugün abartmıyorum iki kadın üstüme çıkıyodu şeridimde giderken.... 1.bostancı köprüsünde 2.2.köprüde :D
 
kesinlikle katılıyorum.. mesela burdaki bir alışveriş merkezinde bayan park yeri diye özel bölüm yapmışlar ki diğer insanlar rahatsız olmasın diye :) zaten 3 araçlık park yerine en fazla 2 tanesi park edebilior ne kadar biçimsiz olduklarını söylememe bile gerek yok.. bayanlar hem çok korkak hem de yavaş kullandıkları için tereddütleri yüzünde bir çok kazaya neden oluyorlar, tabi park ederken de tüm bunlar ortaya kötü bir tablo çıkarıyor..
 
kadınlar aman çarptım aman çarpıcam diyerekten kullandıkları ıcın buyuk bi sorun onlar ıcın :)
 
women_parking.gif


:D :D :p :D
 
Geri
Üst Alt