Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kırık kemiği evde tedavi eden cihaz geliştirdi

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Bazı kırıklar, ameliyat yapılmasına, çivi, plak ve diğer tespit operasyonları gerçekleşmesine rağmen kaynamıyor. Bu sistemde vücutta kırık olan parça tespit ediliyor. İki yastık dediğimiz aletle kırık bölgeye manyetik alan uygulaması yapılıyor. Manyetik alan tedavisini, vücudun kendi kendini tedavi etme gücünün hiçbir yan etki oluşturmadan, hiçbir rahatsızlık vermeden kimyasal olmayan bir yolla uyarısı olarak tanımlayabiliriz. Bu yöntem, bugüne kadar çeşitli hastalarda uygulandı ve yüzde 90'lara varan bir başarıya ulaşıldı. Şimdi de bu cihazı evde kullanılabilecek hale getirdim.''

KEMİK İLTİHABINDA DA KULLANILIYOR
Aynı uygulamayı sadece kırık kemiklerde değil, kemik iltihabında da uyguladıklarını belirten Çöleri, kemik iliğinde kan damarı ve verilen antibiyotiklerin pek etkili olmadığını savundu. Çöleri, manyetik alan ile baskı verilerek oradaki mikrobik organizmaları yok ederek, iltihaplı durumu ortadan kaldırabildiklerini ifade etti.

Cihazı, kırık kemiklerin daha çabuk iyileşmesi amacıyla yaptığını ifade eden Çöleri, ''iyileşme süresi günde 8 saatlik tedavi ile 1,5 ila 3 ay arasında değişiyor. Artık bu tedavi, bu cihazla evde uygulanabiliyor'' diye konuştu.

Çöleri, ürettiği cihazı Isparta, İstanbul, Ankara ve Elazığ'da birer hastanın kullanmaya başladığını belirtti. Cihazın patent hakkını almak için KOSGEB bünyesinde çalışma yürüttüğünü ifade eden Çöleri, rapor tamamlandıktan sonra Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunacağını söyledi. Çalışmalarını geçen yıldan bu yana Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde kurulan KOSGEB Teknokent'te yürüttüğünü söyleyen Çöleri, şu sıralarda kemik erimesine yönelik bir cihaz geliştirme metodu üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

"CİHAZI İNCELEDİK, UYGUN BİR YÖNTEM"
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, cihazın işleyişi hakkında Sadettin Çöleri'den bilgi aldığını ve böyle bir sistemin uygulanabilir olduğunu belirtti.

Manyetik alan tedavisinin daha önce hastanelerde kullanıldığını ve Çöleri'nin bu konuda da çalışma yaptığını dile getiren Yorgancıgil, bu cihazın evde tedavi sağlama imkanının yaratılmasının hastalar için son derece yararlı olduğunu vurguladı. Yorgancıgil, ''manyetik alan tedavisi ile kemik kırıklıklarının iyileştirilmesi mümkündür. Tıp dünyasında bu uygulama kullanılmaktadır. Ancak hastanelerde teknoloji daha fazla ileri. Sadettin Çöleri ise evde iyileştirme cihazını geliştirdi. Cihazı inceledik, oldukça uygun bir yöntem'' diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde sağlık teknisyeni olarak hizmet verdikten sonra emekli olan ve tıbbi cihaz imalatına başlayan Sadettin Çöleri, kaynamayan kemik kırıkları için Manyetik Alan Tedavisi Cihazı'nı geliştirdiğini ve bu cihazın hastanelerde yaygın şekilde kullanılmaya başlandığını söyledi.

Hastanelerde kullanılan cihazın evde de kullanılabilmesi amacıyla, çalışmalarına devam ettiğini anlatan Çöleri, sonunda cihazı evde de kullanılabilir hale getirdiğini kaydetti.

Çalışmalarını Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsündeki Teknokent'te sürdüren Çöleri, tedavisi mümkün olmayan, kaynaşmayan kırıklar üzerinde çalıştığını belirtti ve şu bilgileri verdi:

''Travmaya uğramış kemik kırıklıklarında pioze elektrik boşalması neticesinde bazı kemiklerde hücre ölümleri, hücredeki sodyum ve potasyum artı-eksi değerlerinin yer değiştirdiğini gördüm. Bu tezden hareketle ölü hücrelere verdiğimiz manyetik alanla sodyum ve potasyumu eski değerlerine geçiren, hücrenin tekrar canlanmasını sağlayan bir tedavi sistemi geliştirdim.

ntvmsnbc
 
Geri
Üst Alt